Εγκλωβισμένοι στην Οινόη: Πληρώσαμε από την τσέπη μας λεωφορείο – Μας είπαν να πιούμε νερό από το χιόνι!

Μας είπαν να χτυπήσουμε τις πόρτες στα γύρω σπίτια και να ζητιανέψουμε για λίγη τροφή και νερό...

Must Read

Κάθε στιγμή που περνάει αποκαλύπτονται και περισσότερες ιστορίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας «Ελπίς» κατά το χθεσινό 24ωρο και, πραγματικά, από καθαρή τύχη κατάφεραν να επιστρέψουν ζωντανοί σπίτια τους.

Όπως, καλή ώρα, η απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι περίπου 500 επιβάτες που ήταν εγκλωβισμένοι για 18 ολόκληρες ώρες στην Οινόη, στα δύο τρένα που παρουσίασαν βλάβη. Από αυτούς, όσοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, καθώς ήθελαν να συνεχίσουν προς τον προορισμό τους, παρελήφθησαν από τουριστικό λεωφορείο, για να τους μεταφέρει προς τη Θήβα, τη Λαμία, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη το οποίο, όπως είπαν, αναγκάστηκαν να μισθώσουν οι ίδιοι(!), καθώς κανένας δεν τους το παρείχε.

Νωρίτερα, από το σημείο αναχώρησαν περίπου 10 λεωφορεία με τους επιβάτες που δέχθηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, γιατί είτε επέβαιναν στο άλλο τρένο που είχε προορισμό την πρωτεύουσα, είτε δέχτηκαν να γυρίσουν πίσω απλώς για να φύγουν από τον σταθμό και να γλιτώσουν την περεταίρω ταλαιπωρία μέσα στην κακοκαιρία.

Για «παράνοια» μίλησαν στο OPEN ταλαίπωροι επιβάτες, οι οποίοι και κατήγγειλαν ότι οι υπεύθυνοι της ΕΡΓΟΣΕ τους είπαν ότι η εταιρεία μπορεί να αναλάβει μόνο τα δρομολόγια από Οινόη προς Αθήνα. Οι επιβάτες που ήθελαν να συνεχίσουν για Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν, τελικά, να ναυλώσουν οι ίδιοι λεωφορείο, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας από τους επιβάτες, τουριστικός πράκτορας στο επάγγελμα πήρε 35 περίπου ευρώ από τον κάθε επιβάτη του λεωφορείου, προκειμένου να μαζευτεί το τελικό ποσό που χρειαζόταν και να πάνε στον προορισμό τους. Συνολικά μάζεψαν ένα ποσό της τάξεως των 1.135 ευρώ. «Μετά από 20 ώρες ταλαιπωρίας έπρεπε να βρούμε μια λύση», δήλωσε ο ίδιος στο OPEN.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι μόνοι που κινητοποιήθηκαν για να τους βοηθήσουν ήταν κάποιοι αστυνομικοί από το κοντινό Α.Τ., που τους έφεραν κάποια τρόφιμα και νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Απίστευτες καταγγελίες επιβατών

Επιβάτης του τρένου μίλησε για το εφιαλτικό αυτό ταξίδι και σημείωσε ότι όλο το βράδυ τους είχαν χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα και χωρίς θέρμανση, ενώ δεν ήρθε ούτε ένας από τους υπευθύνους για να τους ενημερώσει. Οι επιβάτες αναζήτησαν τρόφιμα νερά και θέρμανση στο κατάστημα του σταθμού, αλλά εκείνο έκλεισε γύρω στις 21:30. «Δεν υπήρχε οδηγός του τρένου και μέσα στην υπηρεσία μάλωσαν και ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλον, με αποτέλεσμα να μείνουμε εδώ 200 άτομα». Οι επιβάτες ζητούν να βρουν το δίκιο τους και ζητούν αποζημιώσεις.

«Δεν μπορούσαμε να κατέβουμε στην Αθήνα, όπου είναι το πρόβλημα του χιονιά και δεν είχαμε να κάνουμε κάτι εκεί», σημείωσε άλλος επιβάτης και πρόσθεσε ότι το πρόβλημά τους δεν λύθηκε ακόμα και όταν ναύλωσαν λεωφορείο, καθώς και εκείνο κόλλησε στην Εθνικό Οδό και δεν του επετράπη για ώρα να περάσει λόγω των γνωστών θεμάτων.

Μωρά παιδιά και άρρωστοι άνθρωποι μέσα στο τρένο

«Μέσα στο τρένο υπήρχαν άρρωστοι άνθρωποι, διαβητικοί, ένα παιδάκι με αναπηρία που έπρεπε να του προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες», σημείωσε ένας άλλος επιβάτης, ενώ μια κυρία αποκάλυψε πως αρχικά τους μίλησαν για βλάβη και καθυστέρηση μίας ώρας και σημείωσε ότι το ατύχημα στη Λιβαδειά επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. «Η αστυνομία έφερε φαγητό πρώτα για τα μωρά και μετά έφερε και για μας. Ένας κύριος μας έλεγε να εκκενώσουμε το τρένο γιατί υπήρχε πρόβλημα στις γραμμές. Μας είπαν να χτυπάμε σε σπίτια άμα θέλουμε καθώς στο μαγαζάκι δεν υπήρχε ούτε τουαλέτα», είπε η ίδια και συνέχισε καταγγέλλοντας ότι κάποιος υπεύθυνος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε ότι «αν θέλουν νερό μπορούν να πιούνε από το χιόνι»!

Άλλος επιβάτης επιβεβαίωσε ότι τούς είπαν να χτυπήσουν τις πόρτες στα γύρω σπίτια για τροφή και νερό. «Μας είπαν να ζητιανέψουμε. Έχουμε πληρώσει εισιτήριο», τόνισε καταγγέλλοντας ανθρώπους που ήταν στον συρμό από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πρόσθεσε ότι δεν απαντούσαν και στις απορίες τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This