Αττική: Παραμένουν παραδομένες στο σκοτάδι και το δριμύ ψύχος δεκάδες περιοχές

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε πως «θα δοθούν αποζημιώσεις, όπου υπάρχουν καταστροφές σε συσκευές»

Must Read

Ο ΔΕΔΔΗΕ παλεύει να αποκαταστήσει βλάβες σε τουλάχιστον 15 γραμμές, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πολύωρες διακοπές ρεύματος που, σε κάποιες περιοχές της Αττικής, ξεπερνούν ακόμη και τις 24 ώρες!

Μεμονωμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε επίπεδο γειτονιάς καταγράφονται σε Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Μαρούσι και Χαλάνδρι, την ώρα που υπάρχουν εκτεταμένα προβλήματα σε Νέα Μάκρη και Μάτι, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτζά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του διαχειριστή, η αποκατάσταση στις συγκεκριμένες περιοχές είναι δυσκολότερη, καθώς, λόγω των συνθηκών, δυσχεραίνεται η πρόσβαση των τεχνικών στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Όσον αφορά, εξάλλου, στα νησιά, όλες, σχεδόν, οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί, πλην ορισμένων χωριών στην περιοχή των Χανίων. Αντίστοιχα, αποκαταστάθηκε το σύνολο των βλαβών στην Εύβοια και έως σήμερα το βράδυ αναμένεται η ηλεκτροδότηση των οικισμών της Αταλάντης.

Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, έως και αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 80% των περιοχών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα λόγω βλαβών.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ολονύχτια προσπάθεια

Ολονύχτια θα είναι η προσπάθεια από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, είπε πως στόχος είναι να αποκατασταθούν όλες οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση έως το πρωί της Τετάρτης ή εντός της ημέρας τα μεμονωμένα περιστατικά.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «έχει ολοκληρωθεί ένα συντριπτικό ποσοστό επανηλεκτροδότησης των περιοχών που είχαν πρόβλημα». Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τη μάχη για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης κυρίως στην ανατολική Αττική (σε Μαραθώνα, Πικέρμι, Βουτζά, κ.ά), σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως είπε, σε επίπεδο δημοτικού διαμερίσματος και όχι ολόκληρου δήμου. «Δεν θα σταματήσουν όλο το βράδυ. Θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να δώσουν ρεύμα και στο τελευταίο σπίτι», τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως «η κατάσταση είναι δύσκολη και η ταλαιπωρία μεγάλη και γι’ αυτό καταβάλλεται έντονη προσπάθεια».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε, επίσης, ότι όπου υπάρχουν καταστροφές σε συσκευές θα καταγραφούν από τον ΔΕΔΔΗΕ και θα δοθούν αποζημιώσεις. Έκανε λόγο για καλή προετοιμασία του διαχειριστή, «που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πεδίο» και «είχε κατανείμει τις δυνάμεις με τέτοιο τρόπο στην Αττική ώστε από την πρώτη στιγμή άρχισαν να αποκαθίστανται οι βλάβες», ενώ σημείωσε πως ένα ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία «Μήδεια» ο μηχανισμός έμαθε πάρα πολλά. Παράλληλα, επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει το ευρύ πρόγραμμα υπογειοποίησης εναέριων καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ σε όλη την Ελλάδα, για το οποίο «θα δαπανηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», ώστε να δοθεί μια μόνιμη λύση.

  • Δείτε τι δηλώσεις του υπουργού:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This