Εικόνες καταστροφής στη Συγγρού – Πιθανή αιτία η διαρροή αερίου

Τρεις τραυματίες - Ο εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε μέχρι το Καλαμάκι!

Must Read

Σκηνικό πολέμου θυμίζει η Λεωφόρος Συγγρού από νωρίς το πρωί, μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε κτήριο απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Οι εικόνες συγκλονίζουν. Σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένες προσόψεις καταστημάτων, ένα ταξί ολοσχερώς καμένο και ένα σωρό εκσφενδονισμένα αντικείμενα (καναπέδες, κάδρα κτλ). Από τη φωτιά τυλίχθηκε στις φλόγες το κτήριο όπου προκλήθηκε η έκρηξη, το οποίο καταστράφηκε.

Ήταν λίγο πριν από τις 7 το πρωί, όταν οι κάτοικοι στις αρχές της Συγγρού πετάχτηκαν από τα σπίτια τους, ακούγοντας ένα πολύ δυνατό κρότο και τζάμια να σπάνε. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και το Καλαμάκι! Το ωστικό κύμα ήταν ιδιαίτερα ισχυρό.

Συγκεκριμένα, μετά την έκρηξη ξέσπασε φωτιά σε πολυώροφο κτήριο, στο οποίο στεγάζονται γραφεία εταιρείας βιολογικών προϊόντων, στην οδό Συγγρού 3 απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Λίγο αργότερα, η φωτιά επεκτάθηκε και στα κτήρια της Συγγρού 1 και Συγγρού 5. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, θέτοντας υπό έλεγχο τη φωτιά μέσα σε μία ώρα.

Άγνωστα τα αίτια της έκρηξης

Προς το παρόν είναι άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την ισχυρή έκρηξη, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι η διαρροή αερίου. Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι περιμένουν να τελειώσει το έργο της η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να πραγματοποιήσουν έρευνες για τα αίτια στο κτήριο.

Ένας εγκαυματίας και δύο στο νοσοκομείο με αναπνευστικά

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας άνδρας, ο οποίος βρισκόταν σε παρακείμενο κτήριο και μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Λαϊκό νοσοκομείο και άλλα δύο άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις αναθυμιάσεις.

Καταστράφηκε ολοσχερώς διερχόμενο ταξί

Άγιο είχε και ένας οδηγός ταξί που την στιγμή της έκρηξης περνούσε από το σημείο. Το όχημα έχει καταστραφεί ολοσχερώς αλλά ευτυχώς ο άνδρας αν και σε κατάσταση σοκ δεν έχει τραυματιστεί.

«Τραντάχτηκε το κτίριο που μένουμε από την έκρηξη. Βγήκα στο παράθυρο και είδα καπνούς από την πλευρά της Συγγρού. Όπως είδα στην τηλεόραση έχουν πάρει φωτιά και διπλανά κτίρια. Η Πυροσβεστική ήρθε πολύ γρήγορα. Τώρα φαίνεται πως έχει πέσει ο καπνός. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή» είπε με νόημα κάτοικος της περιοχής.

«Ήμουν στο στενό απέναντι όταν ακούστηκε δυνατή έκρηξη. Ήρθα και είδα το κτίριο που είχε πάρει φωτιά ο πρώτος όροφος. Δεν είχε κόσμο τριγύρω εκείνη την ώρα», ανέφερε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

«Άκουσα ένα εκκωφαντικό θόρυβο και είδα ένα μεγάλο φως που μπήκε μέσα στο διαμέρισμά μου», είπε άλλος πολίτης.

Διαβάστε ακόμα:

Εικόνες χάους: Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη Συγγρού – Ακούστηκε μέχρι το Καλαμάκι!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This