Σοβαρά προβλήματα και στην Κρήτη από την επέλαση της «Ελπίδας»

Η Αστυνομία μετέφερε στο νοσοκομεία μια ετοιμόγεννη και μια γυναίκα που υπέστη εγκεφαλικό

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην Κρήτη, δοκιμάζοντας τις αντοχές της Περιφέρειας, των δήμων, αλλά και των κατοίκων, που δυσκολεύονται να κινηθούν ακόμη και για να κάνουν τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Χθες το πρωί άνδρες της Πυροσβεστικής παρέλαβαν μια νεφροπαθή από το σπίτι της στον Κρούστα Λασιθίου προκειμένου να τη μεταφέρουν ως την είσοδο του χωριού για να την παραλάβει ασθενοφόρο. Ανάλογη βοήθεια ζήτησαν από τις Αρχές ακόμη δύο γυναίκες, από τις Μοίρες Ηρακλείου, η μία εκ των οποίων ήταν ετοιμόγεννη και η δεύτερη υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Μην μπορώντας να μεταβούν στο κοντινότερο νοσοκομείο εξαιτίας των κλειστών από το χιόνι δρόμων, ειδοποίησαν την Αστυνομία, οι άνδρες της οποίας μερίμνησαν για τη μεταφορά τους στο ΠΑΓΝΗ. Μάλιστα, για να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν γρηγορότερη διακομιδή των δύο γυναικών, προπορεύονταν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. με τις σειρήνες ανοιχτές.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι. Οπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, από το βράδυ της Τρίτης οι κάτοικοι στους οικίσκους δεν έχουν νερό λόγω των παγωμένων σωληνώσεων και χρησιμοποιούν χιόνι για την κουζίνα και την τουαλέτα.

Στο μεταξύ, επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε πολλές περιοχές του νησιού, προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Ωστόσο, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, ο παγετός και οι διαρκείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους.

Ειδικά στην περιοχή της Βιάννου στο Ηράκλειο η χιονόπτωση ήταν κατά διαστήματα έντονη, με αποτέλεσμα να επιχειρούν συνεχώς γκρέιντερ και άλλα εκχιονιστικά μηχανήματα. Ανάλογη είναι και η κατάσταση που επικρατεί στη Μεσαρά. Οπως λένε κάτοικοι της περιοχής, αν το οδικό δίκτυο δεν είχε καθαριστεί την προηγούμενη ημέρα, χθες δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση ούτε καν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, λόγω του μεγάλου όγκου του χιονιού.

Εκτός από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το κλείσιμο των δρόμων, πολλοί κάτοικοι του νησιού είχαν να αντιμετωπίσουν και τις διακοπές στην παροχή ρεύματος. Από νωρίς χθες το πρωί έως το απόγευμα οι κάτοικοι στο Οροπέδιο Λασιθίου δεν μπορούσαν να ζεσταθούν και να μαγειρέψουν και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κατέβαλαν προσπάθεια για να προσεγγίσουν στην περιοχή και να αποκαταστήσουν την βλάβη.

Παρόμοιο πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι των Χανίων, αλλά και οι σεισμόπλητοι που ζουν σε οικίσκους στο Αρκαλοχώρι, ωστόσο η παροχή αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα.

Εκτός από την Κρήτη, οι πολικές θερμοκρασίες και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες στη Μεσσηνία, στην Αργολίδα και την Κορινθία, όπου σημειώθηκαν ζημιές στα εσπεριδοειδή και στις πατατοκαλλιέργειες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This