Πώς λειτουργεί σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση σε Αττική και Κρήτη

Must Read

Μερική… επιστροφή στην κανονικότητα μετά από τρεις ημέρες ταλαιπωρίας και εγκλεισμού λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», καθώς σε ορισμένες περιοχές παραμένουν τα έντονα προβλήματα με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα και σήμερα διαφοροποιήσεις στη λειτουργία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Σε Αττική και Κρήτη οι υπηρεσίες του Δημοσίου σήμερα, Πέμπτη 27/1, λειτουργούν με καθεστώς τηλεργασίας, ενώ στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία. Τα καταστήματα θα ανοίξουν με μειωμένο ωράριο και θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των τραπεζών και των σχολείων.

Κλειστά σχολεία σε Αττική και Κρήτη

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα παραμένουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική, ενώ δεν θα λειτουργούν δια ζώσης και στην Περιφέρεια Κρήτης. Ωστόσο, καθώς δεν κηρύχθηκε γενική αργία σε αυτές τις περιοχές, τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης. Το ίδιο θα ισχύει και για αύριο, Παρασκευή 28/1.

Αναλυτικά τι ισχύει για Κρήτη και Αττική

  • Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση
  • Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας
  • Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης
  • Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.
    Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00
  • Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier)
  • Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά
  • Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού

Οι ανοιχτοί παιδικοί σταθμοί στην Αττική

Σε όλους τους Δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών αλλά και σε άλλους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι ανοιχτοί και θα λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022. Ωστόσο, υπάρχουν περιοχές στις οποίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ενδεικτικά, ο Δήμος Περιστερίου, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, ο Δήμος Αιγάλεω, Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Δήμος Χαϊδαρίου, ο Δήμος Ιλίου και ο Δήμος Πετρούπολης, με επίσημες ανακοινώσεις τους, γνωστοποίησαν ότι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στις περιοχές αυτές θα λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Με βάση την επίσημη ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, τα καταστήματα στις Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης μπορούν να λειτουργήσουν από τις 10.00 το πρωί έως και 18.00 το απόγευμα.

Με τηλεφωνική επικοινωνία στις τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωση της συστήνει στους συναλλασσόμενους να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στις τράπεζες, όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτές, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Αλλαγές θα υπάρχουν σήμερα και στα ΜΜΜ. Στις 6:00 π.μ. αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού.

  • Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, κάποιες λεωφορειακές γραμμές δεν θα λειτουργήσουν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ενώ άλλες θα λειτουργήσουν τμηματικά, ανάλογα με τις κατά τόπους οδικές συνθήκες, όπως συνέβη και την Τετάρτη
  • τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ) αναμένεται να κινηθούν κανονικά, εκτός απροόπτου
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε την αναστολή των στάσεων εργασίας που είχε εξαγγείλει στον σιδηρόδρομο για την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This