«Πείραξαν» τη διαθήκη γιαγιούλας για να αρπάξουν την περιουσία της

Must Read

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε την Τετάρτη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν συμβολαιογράφο και τρεις μάρτυρες για τη «μαϊμού» διαθήκη 84χρονης που έφυγε από τη ζωή το 2018. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης έξι μηνών σε τρεις υποτιθέμενους δικαιούχους, οι οποίοι κρίθηκε ότι παρότρυναν τον συμβολαιογράφο και τους τρεις μάρτυρες να συντάξουν τη διαθήκη με την ψευδή βεβαίωση.

Συγκεκριμένα, η πλαστή διαθήκη την οποία συνέταξε ο συμβολαιογράφος παρουσία των τριών μαρτύρων ανέφερε ότι η ηλικιωμένη επιθυμούσε μετά τον θάνατό της όλη η ακίνητη και κινητή της περιουσία να περιέλθει στην οικιακή της βοηθό και σε δύο αδέλφια που την αγαπούσαν και την περιποιούνταν, σε αντίθεση με τους συγγενείς της που δεν πρόσφεραν καμία βοήθεια.

Oμως, στην τελευταία παράγραφο της διαθήκης αναφέρεται πως η γυναίκα δεν υπέγραψε διότι «έτρεμαν τα χέρια της», γεγονός που έβαλε σε υποψίες τους συγγενείς, οι οποίοι κίνησαν τις διαδικασίες, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Στο δικαστήριο εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας των δύο αδελφών που κατηγορούνταν ότι κληρονόμησαν την περιουσία της ηλικιωμένης, ο οποίος είπε ότι γνώριζε τη γυναίκα από το 1990 επειδή ήταν γείτονες. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ήταν εκείνος που αναζήτησε νοσηλεύτρια για να προσέχει την ηλικιωμένη, αλλά εκείνη αρνήθηκε και ζήτησε να την περιποιείται η οικιακή βοηθός.

Στη συνέχεια εξετάστηκε ως μάρτυρας ένας γιατρός παθολόγος που εργάζεται στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν η 84χρονη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της η γυναίκα δεν είχε διαύγεια πνεύματος. Παρότι η πρόεδρος ζήτησε απαλλαγή με κατά πλειοψηφία, το δικαστήριο καταδίκασε τους κατηγορουμένους.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This