Από τον Ιούνιο (και βλέπουμε) η e-κάρτα εργασίας!

Παρότι ψηφίστηκε πριν από έναν χρόνο...

Must Read

Έναν χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου για τα εργασιακά, τον Ιούνιο του 2022, αναμένεται να αρχίσει η σταδιακή εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Το πολυδιαφημισμένο μέτρο που κατά τον Κωστή Χατζηδάκη αποτελεί το υπερ-όπλο για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, καθυστέρησε χαρακτηριστικά. Μόλις χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με στελέχη της αναδόχου εταιρίας και των υπεργολάβων.

Ανερυθρίαστα ο υπουργός ενημέρωσε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» για την υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Η μελέτη για την αρχιτεκτονική της ψηφιακής κάρτας θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο

2. Εντός του Φεβρουαρίου θα αρχίσει διαβούλευση με τους εργοδότες και τους εργαζομένους στους κλάδους των τραπεζών και των σούπερ μάρκετ, καθώς και με φορείς. Η διαβούλευση ξεκινά από τους συγκεκριμένους κλάδους, καθώς έχουν πολύχρονη εμπειρία στην εφαρμογή ψηφιακών συστημάτων ωρομέτρησης και παρουσιολογίου, και θα είναι από τους πρώτους στους οποίους θα εισαχθεί η ψηφιακή κάρτα

3. Τον Ιούνιο του 2022 θα αρχίσει η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας από τον κλάδο των τραπεζών και τα σούπερ μάρκετ, η οποία στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλους τους κλάδους (μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This