Στα ρηχά της Σαλαμίνας η φάλαινα που ονομάστηκε «Σωτήρης» – Aγωνία για την υγεία της

Ολονύχτια μάχη των εθελοντών - Προσάραξε ξανά με τους ειδικούς να ανησυχούν

Must Read

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή την φάλαινα που ανήκει στο είδος ζιφιός και ξεβράστηκε σοβαρά τραυματισμένη χθες το πρωί σε παραλία του Αλίμου, δίνουν εθελοντές επιστήμονες και δύτες.

Ο «Σωτήρης» όπως την ονόμασαν εντοπίστηκε σήμερα και πάλι στα ρηχά της Σαλαμίνας, όπως αναφέρει το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών, Αρίων. Η φάλαινα δέχτηκε ιατρική αγωγή και έδειξε να ανταποκρίνεται, με την ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ να την οδηγεί σε βαθύτερη περιοχή. Στην περιοχή κλήθηκαν στελέχη του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητώδων, κτηνίατρος αλλά και δυνάμεις του Λιμενικού που παρακολουθούν τις κινήσεις της και την εξέλιξη της υγείας της, ενώ σκάφη διέθεσε και ο ναυτικός όμιλος Καλαμακίου.

Ελπίδες για την υγεία της

Μετά από ολονύχτια μάχη των εθελοντών, ο «Σωτήρης» εθεάθη να πλέει στη Σαλαμίνας με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι το γεγονός πώς προσπαθεί να κολυμπήσει στα βαθιά, σημαίνει ότι είναι ήδη σε καλύτερη κατάσταση. Ωστόσο το γεγονός ότι προσάραξε ξανά, προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία. 

Το θηλαστικό φαίνεται να είναι λιγότερο ταλαιπωρημένο και δεν κάνει κυκλικές κινήσεις, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν πιθανότητας να επιβιώσει.

Την ίδια ώρα προκαλεί συγκίνηση το βίντεο που δείχνει μια εθελόντρια από την Ομάδα της All For Blue organization να βρίσκεται δίπλα στην φάλαινα και να της τραγουδάει προκειμένου να την ηρεμήσει…

Φωτογραφίες: ARION

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This