Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

ΒΟΜΒΑ! Αυθαίρετα τα κτίρια που δεν είναι προσβάσιμα σε ΑμΕΑ – Απειλούν με πρόστιμα!

Μια κοινοτική οδηγία που οφείλει η Ελλάδα να ενσωματώσει απειλεί να κηρύξει σχεδόν όλη την Ελλάδα αυθαίρετη. Και αυτό γιατί προβλέπει ότι τα σπίτια αλλά και κάθε κτίριο που θα κτιστεί από το 2020 και έπειτα πρέπει να έχει πρόβλεψη προσβασιμότητας σε αυτά των ατόμων  με ειδικές ανάγκες. Σε αντίθετη περίπτωση το κτίριο θα χαρακτηρίζεται αυθαίρετο και θα του επιβάλλονται τα πρόστιμα.

Αν αυτή η οδηγία υλοποιηθεί μιλάμε για σοκ στην οικοδομική αγορά, αλλά κυρίως για χιλιάδες ανθρώπους που θα δουν την περιουσία τους να είναι αυθαίρετη με ότι αυτό σημαίνει για τη μεταβίβασή τους, αλλά κυρίως για τις τσέπες τους που θα επιβαρυνθούν με απίστευτα ποσά, από τα πρόστιμα.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης έχει επιφορτισθεί με το έργο συντονισμού όλων των υπουργείων, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Οι πληροφορίες θέλουν τη νομοθετική πρωτοβουλία να λογίζει ως αυθαίρετα όσα κτίσματα δεν συμμορφωθούν, ώστε να προβλέπουν προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία.
Στο θέμα της προσβασιμότητας υπάρχει οριζόντια συνεργασία κυβερνητικών φορέων, έτσι ώστε, όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, αλλά να προληφθούν και τα στενά χρονοδιαγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ