ΒΟΜΒΑ! Αυθαίρετα τα κτίρια που δεν είναι προσβάσιμα σε ΑμΕΑ – Απειλούν με πρόστιμα!

Must Read

Μια κοινοτική οδηγία που οφείλει η Ελλάδα να ενσωματώσει απειλεί να κηρύξει σχεδόν όλη την Ελλάδα αυθαίρετη. Και αυτό γιατί προβλέπει ότι τα σπίτια αλλά και κάθε κτίριο που θα κτιστεί από το 2020 και έπειτα πρέπει να έχει πρόβλεψη προσβασιμότητας σε αυτά των ατόμων  με ειδικές ανάγκες. Σε αντίθετη περίπτωση το κτίριο θα χαρακτηρίζεται αυθαίρετο και θα του επιβάλλονται τα πρόστιμα.

Αν αυτή η οδηγία υλοποιηθεί μιλάμε για σοκ στην οικοδομική αγορά, αλλά κυρίως για χιλιάδες ανθρώπους που θα δουν την περιουσία τους να είναι αυθαίρετη με ότι αυτό σημαίνει για τη μεταβίβασή τους, αλλά κυρίως για τις τσέπες τους που θα επιβαρυνθούν με απίστευτα ποσά, από τα πρόστιμα.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης έχει επιφορτισθεί με το έργο συντονισμού όλων των υπουργείων, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Οι πληροφορίες θέλουν τη νομοθετική πρωτοβουλία να λογίζει ως αυθαίρετα όσα κτίσματα δεν συμμορφωθούν, ώστε να προβλέπουν προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία.
Στο θέμα της προσβασιμότητας υπάρχει οριζόντια συνεργασία κυβερνητικών φορέων, έτσι ώστε, όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, αλλά να προληφθούν και τα στενά χρονοδιαγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This