Εγκληματική αδράνεια! Απουσιάζει η ελληνική σημαία από το Τριεθνές του Έβρου

Κάτοικοι του Διλόφου Ορεστιάδας θέλουν να τοποθετήσουν μία, αλλά «σκοντάφτουν» στην αναλγησία του Δημοσίου

Must Read

Μία ακόμη παράλογη και εγκληματική αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης, όχι μόνο της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης, παρατηρείται εδώ και πέντε χρόνια (!) στο Τριεθνές του βόρειου Εβρου, εκεί όπου δεν υπάρχει ελληνική σημαία, ενώ, αντίθετα, υπάρχουν τουρκική και βουλγαρική, όπως και της Ευρωπαϊκής Ενωσης δίπλα στη βουλγαρική!

Εκεί ακριβώς όπου βρίσκονται τα σύνορα των τριών χωρών κυματίζουν μόνο σημαίες των άλλων δύο, ενώ οι προσπάθειες των λιγοστών κατοίκων του χωριού Δίλοφος Ορεστιάδας για τοποθέτηση ενός ιστού 22 μέτρων με τη σημαία μας πέφτουν στο κενό, γιατί η στρατιωτική υπηρεσία δεν δίνει την τελική έγκριση, δεδομένου ότι το ύψωμα ανήκει στον Στρατό, αλλά στο παρελθόν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί βρέθηκαν στην περιοχή και υπέδειξαν τον κατάλληλο χώρο.

Οι κάτοικοι του Διλόφου είναι ελάχιστοι και όλοι τους ηλικιωμένοι, εκτός από έναν, τον 47χρονο Παναγιώτη Κυριαλάνη, που είναι αγρότης και εθνοφύλακας, και, όπως δηλώνει, «έχω βάλει στόχο ζωής να μπει αυτός ο ιστός και η ελληνική σημαία στο χωριό μας! Ζητάμε αυτό που θα ζητούσαν όλοι οι Ελληνες στη γωνία της πατρίδας μας»!

Με έρανο που έχει κάνει μεταξύ συγγενών, φίλων και συντοπιτών έχει εξασφαλίσει τα χρήματα και έχει αγοράσει τον ιστό, τα τσιμέντα, τα συρματόσχοινα, ακόμη και δύο τεράστιες ελληνικές σημαίες που θα κυματίζουν περήφανα, ακριβώς απέναντι από την τουρκική και τη βουλγαρική, εκεί όπου ενώνονται τα σύνορα των τριών χωρών.

Μπλοκάρισμα

Ολα αυτά όμως «μπλοκάρουν» στην αδιαφορία ορισμένων και την αναλγησία του Δημοσίου, δεδομένου ότι τώρα του λένε πως πρέπει να κάνει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό και στο αρμόδιο υπουργείο για να πάρει έγκριση! Μέχρι τότε, βέβαια, μπορεί να έχουν σκουριάσει ο ιστός και τα συρματόσχοινα, που είναι αφημένα στο σημείο όπου θα τοποθετηθούν, αλλά ακόμη δεν έχουν μπει, γιατί δεν υπάρχει έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο.

«Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούμε να στήσουμε έναν ψηλό ιστό με ελληνική σημαία κοντά στο Τριεθνές. Απέναντι υπάρχουν βουλγαρική και τουρκική σημαία, αλλά όχι ελληνική. Θέλουμε να την τοποθετήσουμε για να φαίνεται από μακριά πως εδώ είναι Ελλάδα. Δεν θα χρειαστεί να διαθέσουν το παραμικρό ευρώ. Θέλουμε μόνο άδεια από τον Στρατό για να τοποθετηθεί ο ιστός, αλλά μείναμε με τις υποσχέσεις», λέει ο κ. Κυριαλάνης, ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να δει με ενδιαφέρον το θέμα και να παρέμβει άμεσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This