Novavax: Στις 21 Φεβρουαρίου οι πρώτες 168.000 δόσεις του εμβολίου στη χώρα μας!

Αρχές Μαρτίου θα ανοίξουν «κάποια συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα», ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν με το εν λόγω σκεύασμα οι πολίτες που το επιθυμούν

Must Read

Μέχρι τέλος του μήνα, και πιο συγκεκριμένα στις 21 Φεβρουαρίου, πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα οι πρώτες 168.000 δόσεις του εμβολίου της Novavax για τον κορωνοϊό, κάτι που αναμενόταν από την ημέρα, σχεδόν, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε άδεια κυκλοφορίας του στην Ε.Ε., ακολουθώντας τη σχετική σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Την είδηση ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος τόνισε πως η χώρα μας θα παραλάβει άμεσα 474.000 δόσεις του εμβολίου Novavax, σημειώνοντας, παράλληλα, πως στις αρχές Μαρτίου θα ανοίξουν εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν οι πολίτες που το επιθυμούν. «Θα ανοίξουμε κάποια συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα από τις αρχές Μαρτίου», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Αναφερόμενη, μάλιστα, στο νέο αυτό εμβόλιο που καταφθάνει στα μέρη μας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε ότι το Novavax, που είναι πρωτεϊνικό εμβόλιο, ίσως αλλάξει τη στάση όσων έχουν ακόμη επιφυλάξεις για τα εμβόλια και δεν εμπιστεύονται την τεχνολογία mRNA.

  • Παρακολουθήστε την αποψινή ενημέρωση:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This