Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Βούλγαροι διακινητές ξεγύμνωσαν λαθρομετανάστες και τους «έσπρωξαν» στην Ελλάδα

Διακινητές έγδυσαν λαθρομετανάστες στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Οι Βούλγαροι διακινητές θέλουν να είναι σίγουροι ότι δε θα γυρίσουν πίσω και φροντίζουν γι’ αυτό κλέβοντας από μερικούς ακόμα και τα εσώρουχα τους. Το ψωμί που κρατούν ορισμένοι λαθρομετανάστες το έχουν πάρει από τους Έλληνες κατοίκους του Ορμενίου.

Σύμφωνα με το evros-news.gr το πέρασμα στο συγκεκριμένο σημείο των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων είναι χερσαίο και είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμο.

Κάτοικος της περιοχής αναφέρει πως και στο παρελθόν υπήρχαν ροές μεταναστών αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί, ενώ αναρωτήθηκε «Τι είναι όμως αυτό που άλλαξε και απελευθέρωσε τα χέρια των Βουλγάρων διακινητών».

Οι λαθρομετανάστες μεταφέρονται στο κέντρο προσωρινής κράτησης Φυλακίου Ορεστιάδας.

Γ. Πλακιωτάκης: «Πέρυσι υποδεχθήκαμε 33.000 όλο το χρόνο, ενώ φέτος μέχρι στιγμής 31.000»

Στη μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Στο σύνολο της περσινής περιόδου ήταν περίπου 33.000, μέχρι τώρα είναι 31.000, οπότε σίγουρα υπάρχει μία μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι κάτι που προφανώς μας προβληματίζει» είπε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας «Είμαστε σε επαγρύπνηση 24 ώρες το 24ωρο».

«Είναι γεγονός ότι η Τουρκία διαχρονικά χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης, οφείλεται εν πολλοίς και στη νέα μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Ερντογάν, χιλιάδες κόσμος έχει εκδιωχθεί από την Κωνσταντινούπολη και οι περισσότεροι έχουν καταλύσει τα παράλια, άρα αυτό είναι ένα γεγονός που σίγουρα μας προβληματίζει» είπε ο υπ. Ναυτιλίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ