Δείτε πως ένας οδηγός χωρίς ζώνη ασφαλείας εκτοξεύεται από το παράθυρο ΙΧ (video)

Must Read

Η ζώνη ασφαλείας κατά τη διάρκεια της οδήγησης σώζει ζωές. Αυτό το μήνυμα προσπαθεί να μεταφέρει στους οδηγούς η Ελληνική Αστυνομία μέσω ενός σύγχρονου προσομοιωτή που φιλοξενεί φέτος στο περίπτερο της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Στόχος μας είναι να καταδείξουμε τη σημαντικότητας της χρήσης ζώνης ασφαλείας από όλους τους επιβάτες τους αυτοκινήτου. Υπάρχει η λανθασμένη πεποίθηση ότι φοράνε ζώνη μόνο όσοι κάθονται στα μπροστινά καθίσματα», τονίζει ο αστυνόμος Β’ Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Ο προσομοιωτής που αποτελεί ένα πραγματικό όχημα δείχνει τι συμβαίνει σε ένα οδηγό που κινείται με 50 χιλιόμετρα/ώρα, όταν ανατραπεί στην περίπτωση που δεν φοράει ζώνη .

Μάλιστα υπάρχει ένας δεύτερος προσομοιωτής που δίνει την ευκαιρία σε νέους και έμπειρους οδηγούς,  να οδηγήσουν φορτηγό-λεωφορείο, κρατώντας το τιμόνι και κοιτάζοντας μέσα από τρεις οθόνες τον δρόμο και το γύρω περιβάλλον.

Η διαδρομή κρύβει πολλά εμπόδια, όπως το ξαφνικό άνοιγμα μιας πόρτας αυτοκίνητου ή ένα μικρό παιδί που πετάγεται στον δρόμο, τα οποία ο οδηγός καλείται να διαχειριστεί σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Μ’ αυτό τον τρόπο οι οδηγοί αποκτούν περισσότερη εμπειρία. Να σημειωθεί πως αντίστοιχος προσομοιωτής δεν υπάρχει στα Βαλκάνια. Το ίδιο μοντέλο διαπαιδαγώγησης στους οδηγούς χρησιμοποιεί και η Αμερική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This