Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Δείτε πως ένας οδηγός χωρίς ζώνη ασφαλείας εκτοξεύεται από το παράθυρο ΙΧ (video)

Η ζώνη ασφαλείας κατά τη διάρκεια της οδήγησης σώζει ζωές. Αυτό το μήνυμα προσπαθεί να μεταφέρει στους οδηγούς η Ελληνική Αστυνομία μέσω ενός σύγχρονου προσομοιωτή που φιλοξενεί φέτος στο περίπτερο της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Στόχος μας είναι να καταδείξουμε τη σημαντικότητας της χρήσης ζώνης ασφαλείας από όλους τους επιβάτες τους αυτοκινήτου. Υπάρχει η λανθασμένη πεποίθηση ότι φοράνε ζώνη μόνο όσοι κάθονται στα μπροστινά καθίσματα», τονίζει ο αστυνόμος Β’ Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Ο προσομοιωτής που αποτελεί ένα πραγματικό όχημα δείχνει τι συμβαίνει σε ένα οδηγό που κινείται με 50 χιλιόμετρα/ώρα, όταν ανατραπεί στην περίπτωση που δεν φοράει ζώνη .

Μάλιστα υπάρχει ένας δεύτερος προσομοιωτής που δίνει την ευκαιρία σε νέους και έμπειρους οδηγούς,  να οδηγήσουν φορτηγό-λεωφορείο, κρατώντας το τιμόνι και κοιτάζοντας μέσα από τρεις οθόνες τον δρόμο και το γύρω περιβάλλον.

Η διαδρομή κρύβει πολλά εμπόδια, όπως το ξαφνικό άνοιγμα μιας πόρτας αυτοκίνητου ή ένα μικρό παιδί που πετάγεται στον δρόμο, τα οποία ο οδηγός καλείται να διαχειριστεί σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Μ’ αυτό τον τρόπο οι οδηγοί αποκτούν περισσότερη εμπειρία. Να σημειωθεί πως αντίστοιχος προσομοιωτής δεν υπάρχει στα Βαλκάνια. Το ίδιο μοντέλο διαπαιδαγώγησης στους οδηγούς χρησιμοποιεί και η Αμερική.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ