Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα κατά του κύματος ακρίβειας

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με κύριο θέμα τις πρωτοφανείς αυξήσεις σε καύσιμα, αλλά και τρόφιμα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης.

Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες διαμαρτύρονται για το κύμα ακρίβειας. Την κινητοποίηση στηρίζουν και συνταξιούχοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους για να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση των αναδρομικών.

Σύμφωνα με το voria, οι συμμετέχοντες στην πορεία, λένε «όχι» στις αυξήσεις του ρεύματος και των τροφίμων, ενώ ζητούν άμεση κρατικοποίηση των εταιρειών ρεύματος, αλλά και αυξήσεις στους μισθούς. Τονίζουν πως «οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των τιμών σε βασικά είδη διατροφής, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης εξανεμίζουν τους ήδη συρρικνωμένους μισθούς και συντάξεις». Παράλληλα ζητούν να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ενώ προτείνουν ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις καθώς και χορήγηση επιδομάτων ανεργίας αλλά και ΑΤΑ (Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής).

Αυτή την ώρα μπλοκαρισμένες είναι οι Λεωφόρος Στρατού και Μανώλη Ανδρόνικου στο ύψος της ΧΑΝΘ με το μποτιλιάρισμα να είναι μεγάλο ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην Εθνικής Αμύνης.

Η Τροχαία προβαίνει στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διευκόλυνση των οδηγών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην Ομόνοια

Πορεία διαμαρτυρίας για την ακρίβεια πραγματοποιείται και στην Ομόνοια από συλλογικότητες, φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Ζητούν να ανακοπούν οι αυξήσεις, κυρίως στη θέρμανση, οι οποίες προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Πανδημία, φτώχεια, αυταρχισμός: στους συλλογικούς αγώνες η ελπίδα να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω» είναι ένα από τα συνθήματα των διαμαρτυρόμενων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αντίστοιχες πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σήμερα και στα Τρίκαλα, στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα, στην Λάρισα, στον Βόλο, στην Καρδίτσα, στην Κοζάνη, στην Ηγουμενίτσα και στην Καλαμάτα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This