Κέρκυρα: Επιχειρούν να συγκαλύψουν το παραδικαστικό κύκλωμα

Το κύκλωμα προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του - Η δράση της Μαρίας Τατάκη

Συντάκτης: Newsroom

Γνωστοί οικονομικοί παράγοντες της Κέρκυρας, που ευνοήθηκαν από το «κουκούλωμα» μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την έρευνα για την πολύχρονη δράση του παραδικαστικού κυκλώματος που δρούσε στο νησί, με πρωταγωνίστρια την εισαγγελέα πρωτοδικών Μαρία Τατάκη.

Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν ως «συμμάχους» κάποιους δικηγόρους, οι οποίοι χειρίστηκαν δικογραφίες, οικονομικών κυρίως εγκλημάτων και ευνοήθηκαν από τους «χειρισμούς» της κυρίας Τατάκη που οδήγησαν στην παραγραφή.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος της κυρίας Τατάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαγωγή εγγράφων και κατάχρηση εξουσίας, με αφορμή τις περίπου 1.000 δικογραφίες που βρέθηκαν πεταμένες τόσο στο σπίτι της εισαγγελικής λειτουργού όσο και στο φούρνο που διατηρεί 43χρονη φίλη της στο χωριό Γαρούνα.

Την κύρια ανάκριση διενεργεί από το Δεκέμβριο του 2020 ο εφέτης- ειδικός ανακριτής, Γιώργος Αλμπούρας, με απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Κέρκυρας και βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης μαρτύρων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, υπάρχουν ακόμα χιλιάδες δικογραφίες που παρέμεναν επί χρόνια στο κτήριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών με διάφορα αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, αφού η κ. Τατάκη δεν διερεύνησε ποτέ!

Οι «προστάτες» της, λοιπόν, στην Κέρκυρα θέλουν η ανάκριση να εστιάσει μόνο στο πρόσωπο της κυρίας Τατάκη, έτσι ώστε να μην εντοπιστούν οι συνεργοί της, εκείνοι, δηλαδή, οι οποίοι ωφελήθηκαν από την παραγραφή των υποθέσεών τους. «Είναι αστείο να θεωρηθεί ότι η κυρία Τατάκη δρούσε μόνη της» ανέφεραν στο newsbreak.gr έγκυροι νομικοί κύκλοι και πρόσθεταν «και μόνο το γεγονός ότι κάποιοι επισκέφθηκαν την ηγεσία του Αρείου Πάγου και ευτυχώς δεν εισακούστηκαν, για να παρακαλέσουν να μη μετατεθεί από την Κέρκυρα η εισαγγελέας, δείχνει ότι το παραδικαστιοκό κύκλωμα είναι πολυπλόκαμο».

Εκείνοι, λοιπόν που προστατεύουν την κ. Τατάκη θέλουν τώρα να την καταστήσουν ως μόνη κατηγορούμενη, έτσι ώστε με μεθοδευμένες ιατρικές γνωματεύσεις να εμφανιστούν «ψυχολογικά προβλήματα» που δήθεν αντιμετώπιζε. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν ότι «θα πέσει στα μαλακά» και το υπόλοιπο κύκλωμα θα παραμείνει αλώβητο για να συνεχίσει το έργο του…

Η δράση της

Η κυρία Τατάκη προήχθη στο βαθμό της αντεισαγγελέα Πρωτοδικών και τοποθετήθηκε στην Κέρκυρα, το Σεπτέμβριο του 2004. Όπως φαίνεται από τότε ξεκινάει η δράση της αφού κάποιες από τις δικογραφίες της εποχής εκείνης βρέθηκαν τον Νοέμβριο του 2020 τόσο στην οικία της ίδιας αλλά και στο φούρνο φίλης της.

Για ένα μόνο χρόνο και συγκεκριμένα την περίοδο 2010 -2011 μετακινήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας χωρίς όμως να σταματήσει τη δράση της υπεξαγωγής δικογραφιών, αφού αφαίρεσε και από εκεί επτά ανακριτικές δικογραφίες οι οποίες τελικά βρέθηκαν στο σπίτι της εννιά χρόνια αργότερα! Ακολούθως, επανήλθε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας με την προαγωγή της στο βαθμό του εισαγγελέα Πρωτοδικών το 2012 και παρέμεινε εκεί ως τα τέλη του 2019, οπότε και μετακινήθηκε υπηρεσιακά στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 2004 έως το 2010 σε όλες τις εισαγγελίας της χώρας ίσχυε το σύστημα της «καρτέλας» και μέσα από αυτό οι καθυστερούντες την επεξεργασία δικογραφιών ελέγχονταν πάντα πειθαρχικά και τιμωρούνταν από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης. Γι’ αυτό το λόγο παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό πώς επί τόσα χρόνια δεν έγινε αντιληπτή από τους αρμόδιους η τεράστια καθυστέρηση επεξεργασίας χιλιάδων δικογραφιών από την κυρία Τατάκη.

Η πιο πιθανή απάντηση είναι η κάλυψη που είχε από το κύκλωμα των συνεργατών της αφού όταν μετά το 2010 έγινε η μηχανογράφηση των μηνύσεων στο ηλεκτρονικό αρχείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Κέρκυρας δεν καταχωρήθηκε μεγάλο μέρος των δικογραφιών που είχαν χρεωθεί στην κυρία Τατάκη και εκκρεμούσαν, με αποτέλεσμα να χαθούν έκτοτε τα ίχνη τους!

Μάλιστα, από το 2014 και μετά, οπότε και ανέλαβε Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, απέστελνε καταστάσεις εκκρεμότητας δικογραφιών στον Άρειο Πάγο, μέσω του εισαγγελέα Εφετών βεβαιώνοντας ψευδή στοιχεία δηλαδή μηδενική εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να μην της είχε γίνει ποτέ πειθαρχικός έλεγχος και να συνεχίζει ανενόχλητη τη δράση της.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα διαδικτυακά ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης με σκοπό να ενημερωθούν οι παθόντες και οι δικηγόροι των χαμένων δικογραφιών και να γίνει δυνατή η ανασύστασή τους, οι περισσότερες (περίπου 1.000) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην αποθήκη της φουρνάρισσας φίλης της στο χωριό Γαρούνα αρχές Νοεμβρίου 2020, ήταν σε αρχικό στάδιο (προεργασία) και αφορούσαν σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα όπως υποθέσεις φοροδιαφυγής μεγάλου ύψους.

Οι εξαφανισμένες δικογραφίες και μάλιστα εκείνες που αφορούσαν τα οικονομικά εγκλήματα προδίδει συνεργασία κάποιων δικηγόρων του Δημοσίου, ή των καταγγελλουσών οικονομικών υπηρεσιών και στην καλύτερη περίπτωση βαριά αμέλεια, αφού αντί να είναι θεματοφύλακες του Δημοσίου Συμφέροντος επέτρεψαν με τη στάση τους αυτή να παραγραφούν εκατοντάδες υποθέσεις. Έτσι, ωφεληθήκαν οι ποινικά υπόλογοι φοροφυγάδες και το Ελληνικό Δημόσιο στερήθηκε τεράστια χρηματικά ποσά.

Το ερώτημα είναι αν μέχρι τώρα οι δικηγόροι αυτοί έχουν καταθέσει στα πλαίσια της διενεργούμενης ανάκρισης για τη σχέση που διατηρούσαν με την κυρία Τατάκη με αποτέλεσμα να ωφελούνται οι εντολείς τους.

Πώς εντοπίστηκε το κύκλωμα

Αλλά πώς ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης της κυρίας Τατάκη την οποία κάποιοι οικονομικοί παράγοντες του νησιού την αποκαλούσαν «αγία Μαρία»;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Κέρκυρας, Βασιλική Χριστούλη (ανέλαβε καθήκοντα το Σεπτέμβριο του 2017) έλαβε καταγγελία της ανακρίτριας Κέρκυρας ότι η κυρία Τατάκη καθυστερούσε επί 2,5 χρόνια – παρά τις συνεχείς οχλήσεις – να αποφανθεί για μία αίτηση μείωσης ποσοστού εγγυοδοσίας, από την οποία άμεσα είχε παραιτηθεί ο δράστης απατεώνας με πενήντα συνολικά θύματα. Έτσι με την αλλαγή του νόμου παραγράφηκαν σχεδόν στο σύνολό τους οι επιμέρους πράξεις και δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Ακολούθησαν επίσημες αναφορές της κυρίας Χριστούλη προκειμένου να διερευνηθούν οι καθυστερήσεις από την κυρία Τατάκη δικογραφίας με αντικείμενο κακουργηματική τότε ρύπανση περιβάλλοντος και κατηγορούμενους παράγοντες του νησιού και για πολύχρονη καθυστέρηση χειρισμού υπόθεσης με μεγάλο οικονομικό αντικείμενο.

Εκείνο όμως που πραγματικά δείχνει την παραβατική συμπεριφορά της κυρίας Τατάκη ήταν η αντίδρασή της όταν η προϊσταμένη Εισαγγελίας Εφετών Β. Χριστούλη ανακάλυψε ότι κρατούσε θαμμένη στα συρτάρια της αναφορά της πταισματοδίκη Κέρκυρας σε βάρος δικηγόρου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου για πλαστογραφία με χρήση δικαστικής απόφασης.

Μάλιστα, η κυρία Τατάκη δεν δίστασε να πείσει τη γραμματέα της και αστυνομικούς του Α.Τ. Κέρκυρας να παρανομήσουν, προκειμένου να εμφανίσουν ότι η εν λόγω αναφορά είχε τύχει της άμεσης επεξεργασίας η πρώτη παρεμβαίνοντας στο ηλεκτρονικό αρχείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και οι αστυνομικοί πλαστογραφώντας τα βιβλία της υπηρεσίας τους.

Για την υπόθεση αυτή τόσο η ίδια όσο και αστυνομικοί έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα τροπή στην υπόθεση του απανθρακωμένου άνδρα στο Μενίδι – Η σύζυγός του τον...

Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. - Εξετάζεται και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Της απέσπασαν 130.000 ευρώ!

Πληθαίνουν τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων με το πρόσχημα τροχαίου συγγενικού τους προσώπου. Αυτή τη φορά θύμα των επιτήδειων έπεσε μια ηλικιωμένη στη Βούλα από...

Επικαιροποίηση Έκτακτου Δελτίου από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία από...

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού καθώς από σήμερα το απόγευμα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα...

Καβάλα: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 61χρονο – Τραυματίστηκε 33χρονος

Με αίμα «βάφτηκε» για ακόμα μια φορά χθες το βράδυ η άσφαλτος, αυτή τη φορά έξω από την Καβάλα, με θύμα έναν 61χρονο.Το τροχαίο...

Μενίδι: Η στιγμή που το αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες!

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο

Ταξί: Ξεκινούν ξανά απεργίες

Νέες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις για το νομοσχέδιο

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στη Μεγαλόπολη

Αναστάτωση επικράτησε πριν από λίγο στην περιοχή της Μεγαλόπολης καθώς σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο...

Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για τον απανθρακωμένο άνδρα στο Μενίδι – Αναγνωρίστηκε το όχημα

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο ενός άνδρα στο Μενίδι, ο οποίος απανθρακώθηκε μετά από φωτιά που ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα επί της λεωφόρου Ιωνίας αργά...

Συνελήφθη 61χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης

Ένα ακόμη περιστατικό για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης έρχεται στο φως μετά από καταγγελία 15χρονης στον Γέρακα.Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Αστυνομία...

Έκρηξη από γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο

Έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε είσοδο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο.Ήταν γύρω στις 03:30 π.μ., όταν οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα...

Κλείνει το παράνομο τζαμί στα Μέγαρα!

Έπιασε τόπο η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας μετά αυτό του Βοτανικού, το οποίο χωρίς καμία άδεια λατρευτικού χώρου άνοιξε...

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία με έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται σήμερα, Κυριακή στη χώρα όπου από αργά χθες το βράδυ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προχώρησε σε επικαιροποίηση...

Τον Φεβρουάριο η επόμενη φουρνιά!

Όποιος κληρικός νομίζει πως… γλίτωσε την επισκοποίηση στη Σύνοδο του Οκτωβρίου που πέρασε είναι γελασμένος. Αυτό έλεγε χαριτολογώντας ένας Μητροπολίτης, σχολιάζοντας σκωπτικά την ντουζίνα...

Δείτε πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Σε 15 σημεία σε όλη την επικράτεια θα βρίσκονται σήμερα οι Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ για να κάνουν rapid test σε όσους πολίτες...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε την πρώτη φωτογραφία από το νέο κατακίτρινο σπίτι της

Η Μαίρη Συνατσάκη υποδέχθηκε το Δεκέμβριο, τον καλύτερο μήνα του χρόνου όπως έγραψε στο καινούργιο της σπίτι, στο οποίο μετακόμισε μόλις, μαζί με το...

Στα μαχαίρια γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών για την περιουσία έπειτα από 10 χρόνια γάμου

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού επιχειρηματιών που, έπειτα από 10 χρόνια κοινής πορείας και την απόκτηση παιδιών, βρίσκεται στα «μαχαίρια»...

Ζαχάροβα: Αυτός είναι ο διοικητής του τάγματος Αζόφ που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό ελληνικού χωριού

Ανακοίνωση για την ταυτοποίηση του διοικητή του Τάγματος Αζόφ ο οποίος σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ήταν το πρόσωπο που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό...

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Δέσποινα Παπαδοπούλου: Μια χούφτα άνθρωποι στην κηδεία της συζύγου του δικτάτορα

Οπως έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ξεχασμένη απ' όλους σ' ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων στη Νέα Ερυθραία, συντροφιά με τις φωτογραφίες...

Έξαλλη με ταμία καταστήματος η Φαίη Σκορδά: «Μου γύρισε το μάτι, δεν καταλαβαίνετε τι της έκανα»

Η ερώτηση μιας εργαζόμενης σε κοσμηματοπωλείο στην Φαίη Σκορδά, στάθηκε αρκετά για να βγάλει έξω από τα ρούχα της την γνωστή παρουσιάστρια, όπως η...

Οργή των φωτορεπόρτερ για τον Γεραπετρίτη: «Απαράδεκτη συμπεριφορά»

Την οργή και την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι φωτορεπόρτερ μέσω επιστολής διαμαρτυρίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλοντας απαξιωτική συμπεριφορά από τον Γιώργο Γεραπετρίτη.Όπως τονίζουν...

Βουλγαρία: Xρυσωρυχείο απειλεί τον Έβρο

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει η πρωτοβουλία «Rodopi Guardians» από τη Βουλγαρία, με επιστολή της στην οποία αναφέρει τη δημιουργία μεγάλου χρυσωρυχείου στα...

Mας… την έσκασαν η Δήμητρα Ματσούκα και o Πέτρος Κόκκαλης!

Κόντρα στις πληροφορίες που ήθελαν τον γάμο τους να τελείται στις 7 Δεκεμβρίου, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης άλλαξαν την ημερομηνία και...

Μια κούκλα με απλό και σικ νυφικό η Δήμητρα Ματσούκα – Φωτογραφίες από τον γάμο με τον Κόκκαλη

Με μόλις 60 καλεσμένους, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης ενώθηκαν σήμερα με τα δεσμά του γάμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου...

Κλείνει το παράνομο τζαμί στα Μέγαρα!

Έπιασε τόπο η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας μετά αυτό του Βοτανικού, το οποίο χωρίς καμία άδεια λατρευτικού χώρου άνοιξε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκρηξη από γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο

Έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε είσοδο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο.Ήταν γύρω στις 03:30 π.μ., όταν οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους από τον ισχυρό...

Τον Φεβρουάριο η επόμενη φουρνιά!

Όποιος κληρικός νομίζει πως… γλίτωσε την επισκοποίηση στη Σύνοδο του Οκτωβρίου που πέρασε είναι γελασμένος. Αυτό έλεγε χαριτολογώντας ένας Μητροπολίτης, σχολιάζοντας σκωπτικά την ντουζίνα και βάλε Αρχιερέων που ανέδειξε...

Ταφόπλακα στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Σήμερα στην «κυριακάτικη δημοκρατία»: Απίστευτο! - Το Δημόσιο δεν εμφανίστηκε στη δίκη για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή - Άλλη μια μαύρη σελίδα για τη δικαιοσύνη - Οδήγησαν σε...

Νέα «εξυπηρέτηση» του Δημοσίου στις τράπεζες ύψους 2 δισ. ευρώ

Μετά την τεράστια «χασούρα» άνω των 40 δισ. ευρώ, που θα έχει το Δημόσιο από την αποεπένδυση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή τα χρήματα που κατέβαλε μέσα στα...

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η επίσκεψη Ερντογάν έπρεπε να γίνει»

Από την πολυαμενόμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, μέχρι τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που επίσης έχει «ανάψει φωτιές» στην κυβέρνηση, μέχρι...

Ταξί: Ξεκινούν ξανά απεργίες

Νέες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις για το νομοσχέδιο