Πλήρης εκτροχιασμός: Η κυβέρνηση εκβιάζει με τα εμβόλια ενώ οι ειδικοί τα αμφισβητούν ανοιχτά!

Χωρίς φως στο τούνελ

Must Read

«Κοκτέιλ» κρίσεων στοιχειώνει τη χώρα. Υγειονομική, οικονομική και ενεργειακή κρίση δεν αφήνουν περιθώρια λαθών, αν και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται ότι δεν έχει πάρει στα σοβαρά τη διαχείριση του κράτους.

Η πανδημία έχει αναδείξει τις ανεπάρκειες του κυβερνητικού επιτελείου σε κάθε φάσμα. Δεν υπάρχει φως στο τούνελ καθώς οι θάνατοι βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ενώ η κυβέρνηση -σε άλλο μήκος κύματος- δηλώνει ότι «επιστρέφουμε στην κανονικότητα»… Οι διχογνωμίες και η διάσταση απόψεων μεταξύ ειδικών και κυβερνώντων είναι πλέον καθημερινά φαινόμενα.

Τελικά τα εμβόλια είναι αποδοτικά;

Ο Θάνος Πλεύρης δηλώνει κατηγορηματικά ότι «όσοι δεν κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι», την ώρα που η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού -ως πλέον ειδικός και γνώστης αφού έχει σπουδάσει ιατρική!- αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «παίρνουμε μέτρα υπέρ του εμβολιασμού χωρίς να ξέρουμε αν τα εμβόλια είναι αποδοτικά». Πολλά παραμένουν τα ερωτήματα και οι απορίες…

«Οι 300.000 συμπολίτες μας που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου, στο πέρας του επτάμηνου, στην κοινωνική τους δραστηριότητα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι δηλαδή εμπίπτουν στους περιορισμούς για τους χώρους της εστίασης» ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι «η οποιαδήποτε χώρα έχει τους δικούς της περιορισμούς. Εάν περάσει 7μηνο και για ευρωπαίο πολίτη, τότε και εκείνος δεν μπορεί ερχόμενος στη χώρα μας, να μπει στους εσωτερικούς χώρους εστίασης, και όλους τους υπόλοιπους».

Ενδεχόμενο παράτασης των αναστολών στους υγειονομικούς μετά τις 31 Μαρτίου
Για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των υγειονομικών και το ενδεχόμενο παράτασης των αναστολών, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι «ισχύει το ίδιο και για τους υγειονομικούς. Δεν μπαίνουν μεν σε αναστολή, όπως οι συνάδελφοί τους που δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου, ωστόσο πρέπει να ακολουθήσουν το εργασιακό πρωτόκολλο, δηλαδή με τα 2 rapid tests, ενώ θα έχουν τους περιορισμούς που έχουν οι ανεμβολίαστοι. Εμβολιασμένοι είναι και αυτοί που έχουν κάνει την 2η δόση, ωστόσο δεν μπορούμε ισοπεδώσουμε την κατάσταση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και πλήρως ανεμβολίαστους».

Βατόπουλος: «Η επιδημία δεν έχει τελειώσει»

Επιφυλακτικοί παραμένουν πολλοί επιστήμονες αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, παρά το αφήγημα της κυβέρνησης ότι «πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες για να εξαλειφθεί ο ιός». Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος θεωρεί «βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλα κύματα», ενώ διερωτάται «πόσο μεγάλα θα είναι και πόσο θανατηφόρα».

Σε ερώτηση για τις Απόκριες σημείωσε: «Η επιδημία ακόμα υπάρχει, ένα καρναβάλι θα προκαλέσει συνωστισμό. Ο συνωστισμός θα φέρει κρούσματα, αυτά θα φέρουν νόσο και επομένως και βαριά περιστατικά» είπε ο κ. Βατόπουλος με νόημα.

Καπραβέλος:«Γιατρός έχασε τις αισθήσεις της από την κούραση!»

Αφόρητη χαρακτήρισε την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, λόγω περιστατικών covid-19, ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, καταγγέλλοντας ότι η εξουθένωση του προσωπικού είναι τεράστια.

Μάλιστα, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί, έκανε γνωστό πως μία γιατρός, χειρουργός στην ειδικότητα, έχασε τις αισθήσεις της στο νοσοκομείο έπειτα από πολλές ώρες εργασίας.

«Δεν είμαστε καλά. Μέχρι πριν από λίγο είχαμε 50 εισαγωγές. Έχουν γεμίσει όλες οι απλές κλίνες στο νοσοκομείο μας. Μεγάλη προσέλευση, πολύ μεγάλη διασπορά» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μία συνάδελφός μου έχασε τις αισθήσεις της και χρειάστηκε να την μεταφέρουμε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για πρώτες βοήθειες. Μεγάλη η εξουθένωση του προσωπικού και έξω από τα όρια. Όχι στα όρια», σημείωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This