Κρήτη: Μπάχαλο με τις αποζημιώσεις των σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι!

Τουλάχιστον 1.500 πολίτες αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να τους ζητηθεί να επιστρέψουν χρήματα!

Must Read

Μια ακόμη τρανή απόδειξη του γελοίου του όλου πράγματος με το περίφημο «επιτελικό κράτος», αποτελεί αυτό που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τους ζητήσουν πίσω τις… αποζημιώσεις που τους έταξαν!

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι σεισμόπληκτοι πολίτες βρίσκονται μπροστά σε ένα απίστευτο αλαλούμ με μπερδεμένες υπηρεσίες και αρμοδιότητες από πλευράς πολιτείας, πληροφορούμενοι, μάλιστα, πως το επόμενο διάστημα κάποιοι εξ αυτών θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα από αυτά που έχουν πάρει, μέσω του προγράμματος Κρατική Αρωγή, ως αποζημίωση και στήριξη για τις ζημιές που υπέστησαν. Συγκεκριμένα, πάνω απο 1.500 σεισμόπληκτοι έλαβαν επιστολή από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέσω της οποίας αποκλείονται από την αποζημίωση ως πρόσωπα που δεν ταυτοποιήθηκαν, ζητώντας σε κάποιες περιπτώσεις την τροποποίηση ή την προσθήκη στοιχείων.

«Ζητούν να γίνουν φάκελοι ακόμη και για την αποζημίωση οικοσυσκευών», εξήγησαν συμμετέχοντες σε τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, παρουσία του υφυπουργού παρά των Πρωθυπουργό Χρήστου Τριαντόπουλου, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι, σε πολλές περιπτώσεις, προκειμένου να λάβουν αποζημίωση οι δικαιούχοι, θα πρέπει να πληρώσουν για το φάκελο, αρκετά μεγάλα ποσά.

Το σενάριο αυτό έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, με γνωρίζοντες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας να μιλούν για μια εξέλιξη που κάθε άλλο ευθυγραμμίζεται με την νομιμότητα, καθώς, όπως λένε, Αρωγή σημαίνει στήριξη και η επιστροφή χρημάτων δεν προβλέπεται από πουθενά εκτός των περιπτώσεων που υπάρχει εξαπάτηση.

Απειλή επιστροφής χρημάτων

Αποκαλυπτικά, μάλιστα, είναι τα όσα ακούστηκαν στο Ράδιο 9,84 με φόντο εκατοντάδες σεισμόπληκτους που το τελευταίο διάστημα έλαβαν επιστολές από την ΑΑΔΕ και μέσω της οποίας πληροφορήθηκαν είτε ότι δεν δικαιούνται αποζημίωση, είτε ότι τα στοιχεία τους δεν έχουν διασταυρωθεί. Σε όλες τις περιπτώσεις πίσω από την επιστολή εφόσον έχουν αρχικά πιστωθεί κάποια ποσά, κρύβεται η απειλή επιστροφής των χρημάτων, την ώρα που το περιθώριο που δίδεται για τροποποιήσεις, επισημαίνουν ότι είναι εξαιρετικά σφικτό και πως δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν.

Επαγγελματίες ξεκαθάρισαν στον 9,84 ότι το τοπίο είναι θολό και μπερδεμένο, ενώ η υποχρεωτικότητα να γίνουν φάκελοι για όσους επιθυμούν να λάβουν οικονομική αποζημίωση, είναι διαδικασίες που στοιχίζουν πολύ και που πάντως με δεδομένη την κατάσταση, δύσκολο για τους σεισμόπληκτους να αναλάβουν το κόστος να τις κάνουν.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This