ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Ολγα Κεφαλογιάννη: Θα έπαιζα στο Θέατρο την Αντιγόνη

Must Read

Μπορεί η προεκλογική συμφωνία για την ενοποίηση των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού να ακυρώθηκε, όμως η Ολγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Ά Αθηνών της Ν.Δ., δεν δελεάζεται εύκολα από… καρέκλες. Τουλάχιστον αυτό δηλώνει η ίδια σήμερα στην «Espresso».
Αντιδρά, μάλιστα, σε όλους αυτούς που διέδιδαν πως δεν υπουργοποιήθηκε, γιατί θα έβαζε προσκόμματα στο project του Ελληνικού, λέγοντας ότι αυτά είναι «σενάρια επιστημονικής φαντασίας με κακό και αδιάβαστο συγγραφέα».
Η Ολγα αποκαλύπτει, ύστερα από μία δεκαετία γάμου, πως το μυστικό της πετυχημένης σχέσης με τον σύζυγό της είναι ο απόλυτος σεβασμός. Τονίζει με νόημα, επίσης, ότι βρίσκει «φτιαχτή» την υπερβολική δημόσια έκθεση των ζευγαριών, στάση ζωής που απεχθάνεται εκείνη.

  • Της Βίβιαν Μπενέκου

Η πρώην υπουργός πίσω από την ισχυρή γυναίκα κρύβει επιμελώς τη βαθιά καλλιτεχνική φύση της. Λατρεύει το θέατρο κι αν γινόταν ηθοποιός -κάποτε το επιδίωξε-, θα ήθελε να παίξει την Αντιγόνη.
Δηλώνει κολλημένη με το Netflix και τα «Κακά (ραδιοφωνικά) κορίτσια», κι ενώ δεν βλέπει τηλεόραση, δεν συμφωνεί καθόλου με τα πρότυπα που δημιουργούνται μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές τύπου reality.
Η Ολγα υποστηρίζει καθαρά πως η εμμηνόπαυση δεν είναι ταμπού, ενώ ευτυχία για εκείνη είναι η προσφώνηση «θεία Ολγα» από τα συνολικά επτά ανίψια της.

Ποια είναι η πρώτη γεύση από τη ΔΕΘ του Μητσοτάκη, όπως την είδατε;

Με την παρουσία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο υλοποιεί σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του. Η κοινωνία ακούει πλέον έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο και βλέπει πως αυτά που είπαμε προεκλογικά γίνονται πράξη. Και κάτι άλλο που είναι σημαντικό. Η χώρα αποκτά μια αυτοπεποίθηση και μια σιγουριά για το μέλλον. Αυτό είναι το σημαντικότερο για την Ελλάδα ύστερα από τόσα χρόνια κρίσης. Μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Διεφάνη μια δυσαρέσκεια ή, τέλος πάντων, αυτό έμεινε στον ορίζοντα από τη μη υπουργοποίησή σας. Είναι αλήθεια ότι είχατε συμφωνήσει να προΐσταστε στο ενοποιημένο Πολιτισμού – Τουρισμού; Είναι ακριβές αυτό;

Δεν υπάρχει καμία απολύτως δυσαρέσκεια. Οι προεκλογικές συζητήσεις και οι προθέσεις για σύζευξη του πολιτισμού με τον τουρισμό στη λογική ενός αναπτυξιακού υπουργείου δεν υλοποιήθηκαν. Τα σχέδια αλλάζουν στην πολιτική. Εγώ είμαι εδώ για να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην ανασυγκρότηση της χώρας. Οι πολίτες της Αθήνας με εμπιστεύτηκαν ακόμα μια φορά και μάλιστα στην πρώτη θέση. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη εντολή και μια ευθύνη να δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν είμαστε εδώ για τις καρέκλες, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε συλλογικά μια μεγάλη προσπάθεια αναγέννησης της χώρας. Και αυτό οφείλουμε να κάνουμε.

Κάποιοι προσπάθησαν ύστερα από αυτό να διακινήσουν σενάρια ότι εσείς θα βάζατε προσκόμματα στο Ελληνικό. Τι ισχύει από αυτό;

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας με κακό και αδιάβαστο συγγραφέα. Να σας θυμίσω ότι ως τομεάρχης Πολιτισμού άσκησα σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των καθυστερήσεων στην επένδυση του Ελληνικού με δηλώσεις μου αλλά και στη Βουλή με ερωτήσεις και παρεμβάσεις μου. Κάποιοι αρέσκονται στα fake news και στην παραπληροφόρηση. Τα ψέματα, όμως, έχουν πάντα ημερομηνία λήξης.

Θεωρείτε ότι η πρωθυπουργική σύζυγος πρέπει να έχει δικό της πρόγραμμα πολιτικό, παράλληλο του πρωθυπουργού, όπως συνηθίζει να κάνει η Μαρέβα;

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι μια δυναμική γυναίκα, με ισχυρή προσωπικότητα, πετυχημένη επιχειρηματίας με μεγάλη διαδρομή, που κάνει ιδιαίτερα σημαντικά πράγματα με τη δουλειά της. Ξέρει πολύ καλά πώς να σταθεί δίπλα στον πρωθυπουργό.

Ηταν σωστή ή όχι η πρόσκληση Μητσοτάκη για να έλθουν «ταξίδι στην Αθήνα» τα Γλυπτά του Παρθενώνα του Βρετανικού Μουσείου; Εκανε περαιτέρω ζημιά αυτή η πρωτοβουλία;

Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένα εθνικό αίτημα που πρέπει να μας βρίσκει όλους ενωμένους. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα για να μπορέσει κάποτε η παγκόσμια κοινότητα να θαυμάσει το μνημείο στην ολότητά του. Δυστυχώς, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Και επειδή δεν μπορεί να βρει κάτι να πει, άρχισε και πάλι τη διαστρέβλωση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Ο πρωθυπουργός με την κίνησή του αυτή φέρνει και πάλι στη δημοσιότητα την ανάγκη της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και μάλιστα μετά τη συμφωνία με τον Μακρόν φέρνει σε δύσκολη θέση ακόμα μία φορά το Βρετανικό Μουσείο. Πιστεύω πραγματικά πως η επιστροφή των Γλυπτών είναι μια εθνική προσπάθεια και δεν προσφέρεται για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Συναντηθήκατε με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων. Τι συζητήσατε με τον Κώστα Μπακογιάννη;

Με τον δήμαρχο Αθηναίων συζητήσαμε για όλα τα μεγάλα και δύσκολα θέματα που αφορούν την Αθήνα, αλλά και για τα μικρά που επηρεάζουν τη ζωή των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης. Μπορούν να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις, όπως είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και, φυσικά, η αναγέννηση της Ακαδημίας Πλάτωνος, που θα αλλάξει τη μοίρα της ευρύτερης περιοχής. Το σχέδιο είναι έτοιμο και το ανέλυσα λεπτομερώς στον δήμαρχο. Η εκπροσώπηση των πολιτών της Αθήνας είναι για εμένα ύψιστη προτεραιότητα. Θα είμαι διαρκώς δίπλα τους για να δίνουμε λύσεις στα τόσα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα.

Ποια η άποψη που έχετε για τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ;

Ο κ. Πάιατ είναι ιδιαίτερα δραστήριος και ικανός διπλωμάτης που εργάζεται, όπως είναι ο ρόλος του, για το καλό της χώρας του. Η δραστηριότητα, όμως, του εκάστοτε πρέσβη των ΗΠΑ κρίνεται από το State Department και όχι από εμάς τους Ελληνες πολιτικούς.

Για να αλλάξουμε λίγο το κλίμα της συνέντευξής μας, οφείλω να ομολογήσω πως μου αρέσει πολύ σε εσάς που πάτε κόντρα στο τι είθισται να συμβαίνει σε σχέση με την εικόνα μιας γυναίκας πολιτικού, που σημαίνει ότι πάντοτε αυτή η εικόνα συνοδεύεται από παιδιά…

Οι γυναίκες μπορούμε να παίξουμε τους πολλαπλούς ρόλους – συζύγου, μητέρας, επαγγελματία. Και αυτό κάνουμε, δηλαδή. Γι’ αυτό και χρειάζεται η Πολιτεία να μεριμνά για να στηρίζονται οι γυναίκες με συγκεκριμένες πολιτικές. Σε προσωπικό επίπεδο, αν και θα ήθελα, δεν έτυχε να αποκτήσω παιδί. Αγαπάω, όμως, πολύ τα ανίψια μου, έχω στενή επαφή και σχέση μαζί τους.

Τι βλέπετε με ευχαρίστηση στην τηλεόραση και τι ακούτε ευχάριστα στο ραδιόφωνο; Αγαπημένες εκπομπές;

Στο ραδιόφωνο σταθερά τα «Κακά κορίτσια»! Τηλεόραση, όμως, δεν βλέπω. Οπως πάρα πολλοί, έχω κολλήσει με το Netflix. Υπάρχουν εξαιρετικές παραγωγές που αξίζουν να τις δεις. Πηγαίνω κινηματογράφο, πολύ θέατρο, συναυλίες. Παράλληλα διαβάζω συστηματικά. Τώρα είμαι στη φάση των ιστορικών μυθιστορημάτων.

Περισσότεροι από 150.000 νέοι αναζήτησαν φέτος θέση σε τηλεοπτικά realities. Τι φαινόμενο είναι αυτό; Πώς το κρίνετε εσείς;

Οι εύκολοι αφορισμοί δεν μου ταιριάζουν, αλλά θα σας έλεγα ότι με προβληματίζει ιδιαίτερα αυτή η είδηση. Και θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια. Το πώς και το γιατί χιλιάδες παιδιά έκαναν αυτή την κίνηση. Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με τα πρότυπα που δημιουργούνται μέσα από αυτές τις τηλεοπτικές εκπομπές.

Εάν τελικώς ακολουθούσατε τον δρόμο του θεάτρου που έχετε δηλώσει ότι σας τραβούσε, ποιον ρόλο θα θέλατε να παίξετε; Ποια ηρωίδα σάς εμπνέει;

Γενικά μου αρέσουν οι «κόντρα ρόλοι». Η πρόκληση να υποδυθείς μια ηρωίδα με την οποία δεν έχεις κοινά χαρακτηριστικά και να την κάνεις δική σου. Αν έπρεπε να επιλέξω, όμως, μια ηρωίδα που με εμπνέει, αυτή θα ήταν η Αντιγόνη.

Τι σας ενοχλεί και τι σας φοβίζει στον χρόνο που περνάει;

Με ενοχλεί που δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να κάνουμε λάθη. Από φοβίες έχω διαχρονικά τις ίδιες! Δεν αλλάζουν με τον χρόνο.

Οι γυναίκες έχουμε έναν εφιάλτη, μετά τα 40, που λέγεται εμμηνόπαυση. Σκέφτεστε καθόλου την ώρα που θα έρθει;

Είναι ένα μεγάλο ταμπού. Καμιά γυναίκα δεν τολμάει να μιλάει για την εμμηνόπαυση. Μας έχουν επιβάλει να πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα ορόσημο ενός «τέλους». Λάθος μεγάλο. Είναι άλλος ένας μύθος που καταρρίπτεται από όποια γυναίκα μεγαλώνοντας φροντίζει και αγαπάει τον εαυτό της.

Γυμνάζεστε;

Ναι, φυσικά! Πάντα γυμναζόμουν, απλά τώρα πλέον έχω βάλει πιο σκληρό πρόγραμμα ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη.

Ποια είναι η ευτυχία σας στην καθημερινότητα;

Οταν βλέπω τα ανίψια μου και τρέχουν όλα μαζί να με αγκαλιάσουν φωνάζοντας «θεία Ολγα».

Τα δέκα χρόνια γάμου και οι οικογενειακές στιγμές μακριά από τα φλας

Πόσα χρόνια γάμου μετράτε; Πώς μπορεί να σταθεί ζωντανή μια μακροχρόνια σχέση, όπως ο γάμος; Ο δικός σας πού βασίζεται;

Μετράω ήδη 10 χρόνια παντρεμένη… Με τον σύζυγό μου είμαστε σύμμαχοι στη ζωή! Εχουμε μια σχέση ισότιμη, ισορροπημένη, που ο ένας σέβεται τον άλλον. Είναι σπάνιο πράγμα να συναντάς κατανόηση και συντροφικότητα. Το μυστικό, όμως, είναι στον απόλυτο σεβασμό.

Εχω την αίσθηση ότι στα περισσότερα events, πολιτικά και μη, εκδηλώσεις κ.λπ., εσείς πηγαίνετε κυρίως μόνη, χωρίς τον σύζυγο. Γιατί αυτό; Δεν του αρέσουν ή δεν θέλει να ακολουθήσει;

Στις δημόσιες εκδηλώσεις με συνοδεύει σπάνια και μόνο εκεί που είναι απολύτως απαραίτητο. Κρατάμε για εμάς τις οικογενειακές και ιδιωτικές στιγμές και τις παρέες με τους καλούς μας φίλους. Αυτό δίνει ισορροπία στη σχέση μας. Να σας πω την αλήθεια, βρίσκω και λίγο «φτιαχτή» την υπερβολική δημόσια έκθεση των ζευγαριών.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This