Τρίτη 15/6/2021

Γνωστοί-άγνωστοι έφτυσαν τον διευθυντή φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης (video)

Ο διευθυντής των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης Σάββας Φιλιππίδης βρέθηκε στο στόχαστρο γνωστών–αγνώστων, που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του, το οποίο έκαναν άνω-κάτω. Αφού τον έφτυσαν και τον απείλησαν στη συνέχεια αποχώρησαν ζητώντας του να παραιτηθεί.

Αφορμή για το γεγονός ήταν το ότι ο κ. Φιλιππίδης είχε καλέσει την αστυνομία για να απομακρυνθεί 18χρονος αλλοδαπός φοιτητής που έμενε χωρίς άδεια σε δωμάτιο φοιτιτικής εστίας.

Διαβάστε το κείμενο που ανάρτησαν στο γνωστό αντιεξουσιαστικό σάιτ indemedia.org τα άτομα που έκαναν την παρέμβαση:

«Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη ημέρα έναρξης της ΔΕΘ, ο διευθυντής των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης Σάββας Φιλιππίδης κάλεσε τους μπάτσους με αφορμή το γεγονός ότι ένας 18χρονος αλλοδαπός φοιτητής παρέμεινε σε δωμάτιο χωρίς έγκριση των αρμοδίων. Ο συγκεκριμένος φοιτητής χρησιμοποίησε το δωμάτιο για να δώσει τα μαθήματα της εξεταστικής.

Εδώ να πούμε ότι πολλοί φοιτητές με άθλια οικονομική κατάσταση περιμένουν χρόνια για να πάρουν μια θέση στις εστίες, μιας και το κράτος διαθέτει κονδύλια εκατομμύριων για στρατό, αστυνομία κλπ αλλά στοχευόμενα περιφρονεί στο να διαθέσει χρήματα για ζητήματα παιδείας. Όπως και να έχει το ζήτημα των πανεπιστήμιων είναι ένα θέμα που θα μπορούσαμε να αναλύουμε για ώρες όμως αυτήν την στιγμή δεν είναι το ζήτημα που θέλουμε να θίξουμε.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο διευθυντής των φοιτητικών εστιών Σάββας Φιλιππίδης όντως συνεργάτης της ασφάλειας ειδοποίησε στις 11μ.μ., μετά την λήξη των πορειών, την ασφάλεια Θεσσαλονίκης ώστε να έρθει κλιμάκιο ασφαλιτών για να διώξει και να συλλάβει το νεαρό φοιτητή . Έτσι και έγινε στις 11μ.μ. και ενώ περιμετρικά υπήρχε μια διμοιρία ΜΑΤ και 20 μηχανές ΔΙΑΣ κλιμάκιο της ασφάλειας εισέβαλλε στο δωμάτιο του φοιτητή . Μιλάμε λοιπόν για διπλή παραβίαση ασύλου, του φοιτητικού και του οικιακού.

Το εν λόγο σκουπίδι αντιμετωπίζει τους φοιτητές και τα κινήματα σαν να είναι εγκληματίες. Στο θολωμένο του μυαλό τα πάντα διαχωρίζονται σε νόμιμο και παράνομο αδυνατώντας να κατανοήσει τον ευαίσθητο χώρο που κάποιος τον διόρισε να διοικεί. Είναι προφανές ότι η ασφάλεια Θεσσαλονίκης χρησιμοποιεί πλέον τον Σάββα Φιλιππίδη σαν υποχείριο. Στην παρέμβαση που έγινε σήμερα ξηγηθήκαμε στο διευθυντή ότι είναι ανίκανος να διαχειριστεί τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με οποιονδήποτε άλλο τρόπο πέρα από την κρατική καταστολή και καλό είναι να παραιτηθεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ