Τρίτη 15/6/2021

Κατάθεση 19χρονης για το βρέφος: Το φίλησα, το σταύρωσα και το άφησα…

Κατάθεση έδωσε η 19χρονη μητέρα που τα ξημερώματα της 11ης Σεπτεμβρίου έβαλε το νεογέννητο κοριτσάκι της σε καρότσι του σούπερ μάρκετ και το εγκατέλειψε σε πολυκατοικία, στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η μητέρα είπε: «Όταν τη γέννησα, την κράτησα στα χέρια μου ήταν απίστευτο συναίσθημα. Από την άλλη σκεφτόμουν ότι δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να τη δώσω. Έψαξα και βρήκα το τηλέφωνο από το Κέντρο Βρεφών Μητέρα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω για να το αφήσω έστω και για λίγο εκεί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου, αλλά άκουγα συνέχεια ηχογραφημένα μηνύματα. Απελπίστηκα… Δεν είναι σωστό αυτό που έκανα, αλλά δεν έβρισκα άλλη λύση», είπε η 19χρονη που εγκατέλειψε το μωρό της στη Νέα Ιωνία, σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

To επόμενο πρωί η 19χρονη είπε στη μητέρα της ότι θα πάει σε έναν φίλο της, στον οποίο είχε αφήσει το μωρό και αφού κοιμήθηκε στο σπίτι του, άκουσε στις ειδήσεις ότι είχαν βρει το παιδί της στη Νέα Ιωνία και ότι την έψαχναν. Την επόμενη ημέρα επέστρεψε στο σπίτι της, όπου την περίμεναν αστυνομικοί.

«Ζητάω επιείκεια»

«Το παιδί το άφησα στην είσοδο μίας πολυκατοικίας που φωτίζονταν πολύ καλά ώστε να το δουν γρήγορα. Το κούνησα λίγο το σταύρωσα για να το προστατεύσει ο Θεός και με πολύ στεναχώρια έφυγα και πήγα σπίτι μου. Το πρωί είπα στη μητέρα μου ότι το έχω αφήσει σε ένα φίλο μου», είπε η 19χρονη μητέρα που δηλώνει μετανιωμένη για την εγκατάλειψη του παιδιού της.

«Έχω μετανιώσει για την πράξη αυτή. Ό,τι έκανα το έκανα γιατί πίστεψα ότι έτσι το παιδί μου θα είναι καλύτερα από ότι θα ήταν αν το κρατούσα εγώ. Το κουνούσα και το φιλούσα δεν ήθελα να το αφήσω. Ζητάω επιείκεια και χρόνο να σκεφτώ καθαρά τι θα κάνω με το παιδί μου», είπε στην κατάθεσή της, ενώ θέλει να επισκεφθεί το μωρό στο νοσοκομείο που βρίσκεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ