Πέμπτη 17/6/2021

Λειψυδρία… άνω ποταμών στα Τρίκαλα – Τραγική η κατάσταση στον Πηνειό (video)

Απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα ποτάμια του Νομού Τρικάλων, ειδικά ο Πηνειός, ως αποτέλεσμα της ανομβρίας που συνεχίζεται για μήνες στην περιοχή, κάνοντας τις ανάγκες για άρδευση τεράστιες.

Την ίδια ώρα ψάρια βρίσκονται νεκρά σε «μικρές λιμνούλες» που απομένουν στις κοίτες των ποταμών καθώς πια δεν υπάρχει ούτε νερό, ούτε οξυγόνο για να ζήσουν.

Το πρωί της Κυριακής βρέθηκε στην περιοχή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος δηλώνει στο trikalavoice.gr «σοκαρισμένος»!… «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτές τις εικόνες» συνεχίζει «δεν μπορούμε να το δεχόμαστε αυτό μοιρολατρικά. Αφορά την ίδια την επιβίωση του ανθρώπου, αφορά την ίδια τη ζωή. Χρειάζεται τώρα μια ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ αν θέλουμε το γένος μας να έχει μέλλον».

Ο κύριος Αγοραστός αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αρμοδίων αρχών και αναφέρεται στην ανάγκη μερικής εκτροπής του Άνω Ρου του Αχελώου, «έργο ζωτικής σημασίας για να ξεδιψάσει ο Θεσσαλικός κάμπος και να συνεχίσουν οι άνθρωποι να ζουν σε αυτόν. Αυτό είναι οικολογική συνείδηση, αυτό δίνει στον πλανήτη μας τη δυνατότητα να ζήσει».

Gepostet von Kostas Agorastos am Sonntag, 15. September 2019

ΦΩΤΟ: trikalavoice.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ