Λειψυδρία… άνω ποταμών στα Τρίκαλα – Τραγική η κατάσταση στον Πηνειό (video)

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα ποτάμια του Νομού Τρικάλων, ειδικά ο Πηνειός, ως αποτέλεσμα της ανομβρίας που συνεχίζεται για μήνες στην περιοχή, κάνοντας τις ανάγκες για άρδευση τεράστιες.

Την ίδια ώρα ψάρια βρίσκονται νεκρά σε «μικρές λιμνούλες» που απομένουν στις κοίτες των ποταμών καθώς πια δεν υπάρχει ούτε νερό, ούτε οξυγόνο για να ζήσουν.

Το πρωί της Κυριακής βρέθηκε στην περιοχή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος δηλώνει στο trikalavoice.gr «σοκαρισμένος»!… «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτές τις εικόνες» συνεχίζει «δεν μπορούμε να το δεχόμαστε αυτό μοιρολατρικά. Αφορά την ίδια την επιβίωση του ανθρώπου, αφορά την ίδια τη ζωή. Χρειάζεται τώρα μια ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ αν θέλουμε το γένος μας να έχει μέλλον».

Ο κύριος Αγοραστός αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αρμοδίων αρχών και αναφέρεται στην ανάγκη μερικής εκτροπής του Άνω Ρου του Αχελώου, «έργο ζωτικής σημασίας για να ξεδιψάσει ο Θεσσαλικός κάμπος και να συνεχίσουν οι άνθρωποι να ζουν σε αυτόν. Αυτό είναι οικολογική συνείδηση, αυτό δίνει στον πλανήτη μας τη δυνατότητα να ζήσει».

ΦΩΤΟ: trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This