Λαϊκισμό και διχασμό «βλέπουν» οι δήμαρχοι Μυτιλήνης και Χίου στις συγκεντρώσεις κατά των νέων δομών

«Κάποιοι εμφανιζόμενοι ως δήθεν σωτήρες αναμοχλεύουν συνεχώς και δυσμενώς την κατάσταση, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους των νησιών μας και δυναμιτίζοντας την ατμόσφαιρα»

Must Read

Σοβαρές είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων στη Μυτιλήνη για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων. Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στο νησί ήταν τα όσα συνέβησαν στη Βάστρια, με την αστυνομία να έχει υποβάλει δικογραφία στην Εισαγγελία του νησιού.

Στη δίκη που έχει οριστεί για τις 26 Μάϊου, κατηγορούμενοι είναι τρεις πρόεδροι κοινοτήτων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στη Βάστρια και ένα στέλεχος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που είχε καλέσει αρχικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καθώς και δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, συνδυασμού που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ. Ακόμη τέσσερα νεαρά άτομα διώκονται για φθορά ξένης περιουσίας και για διατάραξη κοινής ειρήνης σε βαθμό πλημμελήματος. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για τους εμπρησμούς στα μηχανήματα, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ίδια η κατάσταση και στη Χίο, εκεί όπου εμπόδισαν το πλοίο «Πελαγίτης» να προσεγγίσει το λιμάνι και να αποβιβάσει μηχανήματα για τη νέα προσφυγική δομή στο Θόλος. Δικογραφία έχει σχηματίσει το Λιμενικό για 20 άτομα, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστές, καθώς και του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί σε Χίο και Μυτιλήνη εξέδωσαν κοινή δήλωση οι δήμαρχοι των δυο νησιών, Σταμάτης Κάρμαντζης και Στρατής Κύτελης. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται σε «δήθεν σωτήρες» που αναμοχλεύουν την κατάσταση ξεσηκώνοντας τους κατοίκους και κατηγορώντας ότι σκοπός τους είναι «να επιβιώσουν πολιτικά με τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Σε μία περίοδο που το πρόβλημα του μεταναστευτικού/προσφυγικού έχει τοποθετηθεί σε μία σοβαρή βάση, με σημαντικά βήματα για την επιστροφή της κανονικότητας στις τοπικές μας κοινωνίες, κάποιοι εμφανιζόμενοι ως δήθεν σωτήρες αναμοχλεύουν συνεχώς και δυσμενώς την κατάσταση, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους των νησιών μας και δυναμιτίζοντας την ατμόσφαιρα. Ισχυρίζονται ότι αποτελούν τη φωνή του λαού, στην πραγματικότητα όμως προπαγανδίζουν και εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις που κατέχουν, καλούν τους πολίτες να ταυτιστούν με τις δικές τους απόψεις, προσπαθώντας να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, διχάζοντας τις ήρεμες τοπικές μας κοινωνίες και επιχειρώντας να παρασύρουν τους Δημότες μας σε παράλογες ενέργειες, ενώ αποκρύπτουν τις ολέθριες συνέπειες από την λειτουργία των ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ και την ΒΙΑΛ, δηλαδή τις ακατάλληλες δομές εντός του αστικού ιστού της Μυτιλήνης και της Χίου.

Είναι πλέον σαφές ότι σκοπός όλων αυτών δεν είναι να λύσουν προβλήματα, αλλά να επιβιώσουν πολιτικά με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Εμείς, με ωριμότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των δικαίων μας με κάθε πρόσφορο μέσο, με διάλογο, διάθεση για επίλυση του προβλήματος και σε καμία περίπτωση δε θα συμμετάσχουμε σε αναίτιες, εξεγέρσεις και ατέρμονες μάχες με μοναδικούς ηττημένους τις τοπικές μας κοινωνίες. Απέχουμε από το πολιτικό παιχνίδι του διχασμού που κάποιοι επιχειρούν να στήσουν. Συνεχίζουμε να είμαστε προσηλωμένοι στο μοναδικό μας στόχο, που είναι η επίλυση των προβλημάτων και η πρόοδος του τόπου μας!».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This