Πύρινη κόλαση στη Ζάκυνθο: 10 χλμ το μέτωπο της φωτιάς – 200 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες (video)

Must Read

Για μια ακόμα χρονιά η Ζάκυνθος καίγεται. Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη (με αποδείξεις και δικαστήρια) ότι το νησί είχε καεί από εμπρηστές στη μεγάλη φωτιά του 2017, το Κερί, ένα από τα ομορφότερα χωριά, γνωστό για τη λιμνοθάλασσά του, παραδόθηκε στις φλόγες.

Μετά από ολονύκτια μάχη των πυροσβεστών, η πυρκαγιά που ξέσπασε δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί, ωστόσο, όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Νικήτας Αρετάκης, το χωριό δεν απειλείται πια. Η εικόνα είναι ελαφρά βελτιωμένη, όμως η μάχη παραμένει δύσκολη, καθώς υπάρχουν πολλά δύσβατα και απροσπέλαστα σημεία σε ένα μέτωπο 10 χιλιομέτρων.

Από νωρίς το πρωί (7.30 π.μ.) άρχισαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, ενώ χθες, με το τελευταίο νυχτερινό δρομολόγιο, έφθασαν περισσότερες ενισχύσεις από την πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και τμήμα του Ερυθρού Σταυρού από την Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν δύσκολη και σκληρή μάχη, δημιουργώντας ζώνες προστασίας γύρω από τους οικισμούς. Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έχουν καεί 2 σπίτια και η σκεπή ενός ξενοδοχείου, το οποίο εκκενώθηκε.

 

Η πυρκαγιά κατακαίει πευκοδάσος, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, γι’ αυτό οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο συγκεκριμένο σημείο, όπου πλέον επιχειρούν 188 πυροσβέστες με 63 οχήματα, 2 ομάδες ΜΕΤΠΕ, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, που έχουν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Ταυτόχρονα, συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ. Επίσης, από το λιμάνι της Κυλλήνης κατέφθασαν και καινούργια χωματουργικά μηχανήματα, ώστε να βοηθήσουν στον έλεγχο της φωτιάς.

Όπως ήταν φυσικό, ο Δήμος Ζακύνθου ανακοίνωσε ότι το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Κερίου θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ δεν θα εκτελεστούν και τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς για τις μετακινήσεις των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς τα χωριά Κερί και Αγαλάς.

Σημειώνεται πως ο Αγαλάς είχε καεί και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στην περιοχή με τα πευκοδάση ανάμεσα στο χωριό και τον Κοιλιωμένο, αν και το μεγαλύτερο μέρος των δασικών εκτάσεων του νησιού έχει καταστραφεί από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2017.

Στο νησί βρίσκεται και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, προκειμένου να συμμετέχει ενεργά στον συντονισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This