Euroferry Olympia: «Έτσι επέζησα δύο μέρες στο φλεγόμενο πλοίο» – Η συγκλονιστική μαρτυρία του 21χρονου Λευκορώσου

Σύμφωνα με τους Λιμενικούς τρία είναι τα στοιχεία που τον κράτησαν ζωντανό

Must Read

Συγκλονίζει η περιγραφή του Λευκορώσου οδηγού για το πως κατάφερε να παραμείνει ζωντανός μέσα στο φλεγόμενο «Euroferry Olympia».

Ο 21χρονος οδηγός που το πρωί διασώθηκε από άντρες της ΕΜΑΚ, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό στους άνδρες του Λιμενικού την κόλαση που βίωσε όντας εγκλωβισμένος μέσα στο πλοίο για δύο ολόκληρες ημέρες. Όπως είπε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά κοιμόταν μέσα στο φορτηγό του. Μόλις ξύπνησε διαπίστωσε σοκαρισμένος ότι δεν υπάρχει διαφυγή, ωστόσο επέδειξε ψυχραιμία και κατάφερε να βγει ζωντανός από την πύρινη κόλαση.

«Όταν ξέσπασε η φωτιά κοιμόμουν. Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής αλλά δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν», περιέγραψε στους άντρες του Λιμενικού.

Στη συνέχεια είπε πως άκουγε θορύβους χωρίς ωστόσο να μπορεί να καταλάβει από που προέρχονται. «Άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε “έξοδος κινδύνου”. Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν», είπε αναφερόμενος στον τρόπο διαφυγής του.

Σύμφωνα με τους Λιμενικούς τρία είναι τα στοιχεία που κράτησαν τον 21χρονο οδηγό ζωντανό. Πρώτον το γεγονός ότι βρισκόταν στο γκαράζ 1 όπου δεν είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, δεύτερον πως τα γκαράζ σφραγίζονται αεροστεγώς με αποτέλεσμα να μην μπει μεγάλη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του και τρίτον η ψυχραιμία που επέδειξε.

Διαβάστε επίσης:

Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Euroferry Olympia

Euroferry Olympia: Αφυδατωμένος αλλά καλά στην υγεία του ο 21χρονος διασωθείς

Τι απαντά η Grimaldi στο Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών για τις συνθήκες στο Euroferry Olympia

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This