«δημοκρατία»: Δον Τζιοβάνι για το Μέγαρο

Must Read

Απορίες και ερωτήματα έχουν προκαλέσει οι έντονες φήμες, αλλά και οι σχετικές αναρτήσεις σε ειδησεογραφικές σελίδες, που κορυφώθηκαν το Σάββατο και θέλουν τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη να τοποθετείται στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής.

Επισήμως, η κυβέρνηση ούτε επιβεβαιώνει, αλλά ούτε διαψεύδει το εν λόγω σενάριο, με το υπουργείο Πολιτισμού πάντως με μια σύντομη ανακοίνωσή του ουσιαστικά να αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τη συγκρότηση διοικητικών συμβουλίων εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ, επισημαίνεται ότι τα Δ.Σ. ανακοινώνονται από το υπουργείο. Κάθε άλλη πληροφόρηση στερείται εγκυρότητας» αναφέρει η… «ήξεις αφήξεις» ανακοίνωση του υπουργείου, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο το μυστήριο, αλλά και εκθέτοντας την κυβέρνηση μπροστά στο ενδεχόμενο επαλήθευσης της είδησης. Γιατί, αν μη τι άλλο, θα είναι απίστευτη πρόκληση ο διορισμός του συγκεκριμένου προσώπου στη θέση του προέδρου του Μεγάρου Μουσικής.

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Γιάννης Πρετεντέρης με τον πολιτισμό που να δικαιολογεί τη συγκεκριμένη απόφαση; Όλη η Ελλάδα τον θυμάται να πετάει από τις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου μπουκάλια σε διαιτητές και αντιπάλους, κάτι που προφανώς δεν συνάδει με τις αξίες και τα ήθη που εμπνέει ο πολιτισμός. Ο ίδιος, εξάλλου, θεωρείται ο άνθρωπος των Μνημονίων και της προπαγάνδας, την οποία άλλωστε εξυπηρέτησαν και τα ΜΜΕ στα οποία εργάστηκε.

Ενδεικτική η περίπτωση του τηλεοπτικού σταθμού Mega και των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα της Κυριακής», του πρώην ΔΟΛ, στον οποίο ανήκε το Μέγαρο και το οποίο χρεοκόπησε με προφανή την ευθύνη της ιδιοκτησίας του. Τώρα ακούγεται ότι ένας άνθρωπος από την ισχυρή -τότε- ομάδα του οργανισμού θα κληθεί να βγάλει και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά, άγνωστο βέβαια με ποιον τρόπο!

Ο κ. Πρετεντέρης είναι γνωστός επίσης από την παθιασμένη υπεράσπιση της εισόδου της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και την «αναγκαιότητα» επιβολής των σκληρών μέτρων κατά του ελληνικού λαού. Φίλα προσκείμενος στον Κώστα Σημίτη, με τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχει θεαθεί μαζί σε δημόσιες εξόδους τους, αλλά και εμπνευστής των «εκσυγχρονιστών» του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε πρόβλημα σε άλλες στιγμές να εκδηλώσει την… πίστη του στον Λουκά Παπαδήμο, στον Αντώνη Σαμαρά και τελευταία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ χαρακτηριστική ήταν και η αρνητική του θέση απέναντι στο δημοψήφισμα του 2015.

Πηγή: δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This