Έλληνες χάκερ «έριξαν» το τραπεζικό σύστημα των Σκοπίων!

Δεν δίστασαν, μάλιστα, να... προειδοποιήσουν για την ενέργειά τους!

Must Read

Σε νέα επίθεση προέβη το βράδυ της Τρίτης γνωστή ομάδα Ελλήνων χάκερ, η οποία «χτύπησε» το τραπεζικό σύστημα των Σκοπίων, ρίχνοντας για σύντομο χρονικό διάστημα τις ιστοσελίδες των τραπεζών της γειτονικής χώρας.

Όπως, πάντως, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Βόρειας Μακεδονίας το πρωί της Τετάρτης «ως αποτέλεσμα επίθεσης DDoS χθες το βράδυ, η πρόσβαση στις ιστοσελίδες της Εθνικής Τράπεζας (NB) και των εγχώριων τραπεζών παρεμποδίστηκε ή μπλοκαρίστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα». Αυτό ξεπεράστηκε στο συντομότερο δυνατό με τα μέτρα που έλαβαν η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με τις τράπεζες και τους παρόχους των ιστοσελίδων. «Η ασφάλεια, η εμπιστευτικότητα και η ακεραιότητα των δεδομένων, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ», υποστήριξε η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, την επίθεση επιβεβαίωσε η ομάδα χάκερ «Powerful Greek Army» («Ισχυρός Ελληνικός Στρατός»), ανακοινώνοντας στο Twitter ότι επιτέθηκε σε πολλές τράπεζες της γειτονικής χώρας, μεταξύ των οποίων η Κεντρική Συνεταιριστική Τράπεζα, η TTK Bank, η UNI Bank, η ProCredit Bank, η NBRM, η Stopanska Banka AD Bitola, η Sparkasse, η Komercijalna και άλλες, κάτι, για το οποίο, μάλιστα, είχε προειδοποιήσει με σχετική ανάρτηση τη Δευτέρα 21/2!

Η TTK Bank ανακοίνωσε ότι αποφεύχθηκε επιτυχώς επίθεση χάκερ στον ιστότοπό της και ότι δεν υπήρξαν συνέπειες και ότι για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η αστυνομία.

Δεύτερη επίθεση

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που πραγματοποιεί μέσα στο μήνα η συγκεκριμένη ομάδα χάκερ, μετά το «χακάρισμα» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας των Σκοπίων στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου, μάλιστα, είχαν «ταγκάρει» και τους λογαριασμούς του δημόσιου φορέα στα κοινωνικά δίκτυα. «Η σελίδα του υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Βόρειας Μακεδονίας έχει χακαριστεί από τον “Ισχυρό Ελληνικό Στρατό”», είχε αναφέρει τότε η ομάδα χάκερ σε σχόλιο της στο Twitter, συμπληρώνοντας σε… απειλητικό ύφος «έχουμε πρόσβαση ακόμα και στα συστήματα κάμερας τους. Σας παρακολουθούμε 24/7, έχουμε μάτια παντού στα Σκόπια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This