Ξεκινά στις 8 Απριλίου η δίκη του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του «σχεδίου εξόντωσης της Καρολάιν»

Must Read

Για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα (ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου και ψευδούς καταγγελίας, καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση), παραπέμφθηκε να δικαστεί στις 8 Απριλίου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος τον περασμένο Μάιο δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο 33χρονος, ο οποίος επί 37 ημέρες επιχειρούσε να παραπλανήσει τις Αρχές με οσκαρικές ερμηνείες, θα παρουσιαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τη δολοφονία της 20χρονης μπροστά στα μάτια της κόρης τους.

Με το βούλευμά τους, οι δικαστές, που ομόφωνα αποφάσισαν την παραπομπή του, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση που ανέλυσε το έγκλημα αλλά και τη συμπεριφορά του δράστη, απορρίπτοντας κάθε ισχυρισμό του κατηγορούμενου περί ψυχικής φόρτισης που τον κατέβαλε λόγω επιθετικής συμπεριφοράς της μητέρας της κόρης του.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι προσωρινά κρατούμενος από τον Ιούνιο του 2021.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του «σχεδίου εξόντωσης της Καρολάιν»

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, που υπέβαλε την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το «σχέδιο εξόντωσης της Καρολάιν», που «από καιρό» ο κατηγορούμενος «καλλιεργούσε στη σκέψη του για να απαλλαγεί από την παρουσία της» αναλύοντας πως το σχέδιο του Αναγνωστόπουλου περιελάμβανε δύο σκέλη: Εκείνο της δολοφονίας της συζύγου και μητέρας της κόρης του και εκείνο της μετέπειτα «σκηνοθεσίας» για να παραπλανήσει τις Αρχές και να αποφύγει τις συνέπειες.

«Μετά και τη συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους», αναφέρει αναλυτικά ο εισαγγελικός λειτουργός για τη νύχτα της 11ης Μαΐου 2021, «ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιό του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν τη φόνευση της Κράουτς αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών».

Ο εισαγγελέας κάνει λόγο για «σκηνογραφία» που έστησε μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά πριν ανέβει στο υπνοδωμάτιο και πνίξει την Καρολάιν, η οποία, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, είχε έναν βασανιστικό, αγωνιώδη θάνατο, καθώς η προσπάθεια του κατηγορούμενου διήρκεσε πέντε ολόκληρα λεπτά.

«Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11», σημειώνεται στην εισαγγελική πρόταση, στην οποία τονίζεται πως το θύμα σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας του Αναγνωστόπουλου προσπαθούσε να αντισταθεί μέσα σε έντονο σωματικό και ψυχικό στρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This