Κακοκαιρία Μπιάνκα: Θα «χτυπήσει» από σήμερα το απόγευμα – Ποια θα είναι η πορεία της

Must Read

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία Μπιάνκα, που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες την χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί την κακοκαιρία προσεγγίζει τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά, το απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν προοδευτικά στο Βόρειο και Κεντρικό Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή, τα φαινόμενα που ήδη θα είναι ισχυρά, θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ οι πυκνές χιονοπτώσεις, επιπλέον της Δυτικής Μακεδονίας, θα επηρεάσουν περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βόρειας Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Μέχρι το πρωί της Κυριακής θα επηρεαστούν τα ανατολικά ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, οι Σποράδες η Χαλκιδική και το Βόρειο Αιγαίο.

Αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών επεισοδίων

Επισημαίνεται ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών επεισοδίων στα ανατολικά τμήματα των νομών Λαρίσης, Πιερίας και Ημαθίας, ενώ οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο και στο Εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.

Στον πρώτο από τους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των συνολικών βροχοπτώσεων/χιονοπτώσεων έως το πρωί της Δευτέρας 28/02. Με εντονότερες αποχρώσεις αποτυπώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα.

Στο δεύτερο χάρτη απεικονίζονται η εκτιμώμενη χιονοκάλυψη και τα ύψη χιονιού έως το πρωί της Δευτέρας 28/02, στη Δυτική Μακεδονία και σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This