Ουκρανούς νεοναζί «δείχνει» η Ρωσία για τον θάνατο των ομογενών – Να βρεθούν οι υπαίτιοι απαιτεί η κοινωνία

Ποιός κρύβεται πίσω από τα εγκλήματα πολέμου;

Must Read

Δέκα Έλληνες ομογενείς νεκροί και οι έξι τραυματίες, είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός από την επίθεση που δέχθηκε το χωριό Σαρτανά κοντά στην Μαριούπολη. Σημειώνεται πως όλοι οι ομογενείς ήταν άμαχοι.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει τις εγκληματικές επιθέσεις.

Η Ρωσική πρεσβεία ωστόσο δείχνει τον  ουκρανικό στρατό ως ένοχο για τον θάνατο των αμάχων. Οι Ρώσοι κάνουν λόγο για βομβαρδισμό της περιοχή από το Τάγμα Αζόφ, που αποτελείται από ουκρανούς εθνικιστές, ενώ αναφέρουν πως γίνεται πόλεμος προπαγάνδας.

Διαβάστε ακόμη: Βίντεο από την σφαγή των Ελλήνων στον Σαρτανά: Οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι έγινε…

«Ορθόδοξες βόμβες, σκότωσαν ορθοδόξους ομογενείς»

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου τόνισε ότι η Αθήνα έχει αποδείξεις ότι είναι ψευδή τα όσα επικαλέστηκε η Ρωσική Πρεσβεία.

«Ορθόδοξες βόμβες, σκότωσαν ορθοδόξους ομογενείς. Να το θυμόμαστε το πράγμα αυτό. Και αυτά που είπε η ρωσική πρεσβεία είναι ψευδείς ειδήσεις. Έχουμε αποδείξεις», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι ένα. Δέκα νεκροί άμαχοι Έλληνες. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί να σταλεί ειδικό κλιμάκιο για να γίνει νεκροψία – νεκροτομή στους ομογενείς αλλά και ενδελεχή έρευνα για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι για τα εγκλήματα πολέμου.

Αναλυτικα η ανακοίνωση της πρεσβείας:

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς. Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.

Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό».

Διαβάστε ακόμη: «Μαζεύουμε ακόμα και νερό» – Σε απόγνωση οι ομογενείς της Ουκρανίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This