Πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα – Τρέμει τις καταδρομικές η ΕΛ.ΑΣ.

Must Read

Η ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει φόβους για καταδρομικού τύπου επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες ενόψει της πορείας αντιεξουσιαστών στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη.

Ο Παύλος Φύσσας, ράπερ, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Killah P, δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, στις 18 Σεπτέμβρη 2013. Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Φύσσα δικάζεται αυτές τις μέρες μαζί με άλλες υποθέσεις .

Σωρεία επιθέσεων

Ήδη τις τελευταίες μέρες οι αντιεξουσιαστές έκαναν δεκάδες επιθέσεις είτε κατά τραπεζών και γραφείων της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ είτε κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια αλλά και του τμήματος στην περιοχή του Ζωγράφου. Οι συγκεκριμένες ενέργειες χαρακτηρίζονται από τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. ως «αντίποινα» στις επιχειρήσεις εκκένωσης της ΕΛ.ΑΣ. στις τέσσερις καταλήψεις στα Εξάρχεια.

Την ίδια στιγμή οι κουκουλοφόροι εμφανίζουν τάσεις… κινητικότητας και εκτός Εξαρχείων καθώς προχθές τα ξημερώματα έκαναν επιθέσεις με βαριοπούλες και κράνη σε Γλυφάδα, Άλιμο, Κυψέλη, Βύρωνα, Άγιο Δημήτριο, Ηλιούπολη και Άγιο Ελευθέριο.

Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενο στο ξετύλιγμα του κουβαριού της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Ο Παύλος των συνοικιών του Πειραιά ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και την τέχνη του ενοχλούσε την φασιστική συμμορία κι αυτό δεν του το συγχώρεσαν.

Η νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 ήταν η τραγική αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, στόχος της οποίας ήταν και είναι κάθε φωνή αντίστασης, κάθε δημοκρατική φωνή, κάθε είδους διαφορετικότητα.

Η θυσία του Killah P. δεν μπορεί να ξεχαστεί. Η μνήμη και ο σεβασμός στον αγώνα των οικείων του, αλλά και κάθε συμπολίτη μας που στέκεται απέναντι στους νεοναζί, τους φασίστες και ακραίους εθνικιστές, θα κρατούν ζωντανή την ημέρα εκείνη.

Σήμερα, η δίκη της Χ.Α. βρίσκεται στην τελική της ευθεία. Οι απολογίες των κατηγορουμένων αποδεικνύουν πόσο αμετανόητοι παραμένουν οι εγκληματίες -όχι μόνο για τον Π. Φύσσα, αλλά και τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους ψαράδες, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τους ακτιβιστές στη Φαβέλα. H καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών αποτελεί αναγκαίο βήμα για την δικαίωση του αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται εκτός των βουλευτικών εδράνων, ενώ τα γραφεία της κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Αποτελεί αναμφίβολα νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων, αλλά δεν μας εφησυχάζει. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα απέναντι σε κάθε είδος φασισμού και μισαλλοδοξίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This