Τέλος η μάσκα στα σχολεία – Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Το προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Must Read

Η πανδημία μπορεί να είναι ακόμα υπαρκτή, μπορεί να είναι ακόμα εδώ, καθώς σχεδόν 26.000 Έλληνες έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους, ωστόσο η κυβέρνηση έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να άρει μία σειρά από μέτρα που είχαν παρθεί αυστηρά και με την επιβολή προστίμων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ιός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι… άλλαξε γνώμη για πολλές από τις αποφάσεις του, και προαναγγέλλει και την κατάργηση της μάσκας στα σχολεία. Τα παιδιά βασανίστηκαν πολύ με αυτό το μέτρο. Όμως μέχρι σήμερα την κυβέρνηση απασχολούσε μόνο να… ακολουθήσει τον δικό της προγραμματισμό, και όχι η ψυχική υγεία των παιδιών, τα οποία μέχρι σήμερα ξεπαγιάζουν στις κρύες αίθουσες λόγω πανδημίας!

Επίσημη ανακοίνωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε το τέλος της μάσκας στα σχολεία. Σχεδόν όλα τα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού καταργούνται σιγά-σιγά για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση της μάσκας και στα σχολεία.

Κατά την επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα Σύρου, ο πρωθυπουργός δήλωσε σε μαθητές:

«Από αύριο δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα σε εξωτερικό χώρο. Και πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».

Από αύριο, Σάββατο 5 Μαρτίου, η μάσκα καταργείται στους εξωτερικούς χώρους, όπου τουλάχιστον δεν υπάρχει συνωστισμός, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.

Τις προηγούμενες μέρες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έδωσαν το σήμα για να καταργηθεί η μάσκα προστασίας και στους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων.

Βέβαια, ξεκαθάριζαν ότι αυτό θα συμβαίνει μόνο στις περιοχές χαμηλότερου κινδύνου, όπου δηλαδή δεν εντοπίζεται έξαρση του ιού. Όμως, δεδομένου ότι τα CDC δίνουν τη «γραμμή» της διαχείρισης της πανδημίας στις ΗΠΑ, αναμένεται να ακολουθήσει η ίδια τακτική και στην Ευρώπη -και την Ελλάδα- νωρίτερα ίσως από το αναμενόμενο, όπως επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This