Γιάννης Οικονόμου: «Συνεχίζεται η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οριζόντια η στήριξη για την ενέργεια»

Must Read

Αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία που μαίνεται για δέκατη ημέρα αλλά και για τον αντίκτυπο που έχει στην ελληνική οικονομία έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Παράλληλα, τοποθετήθηκε αναφορικά με τις ανατιμήσεις στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα αλλά και στην ενεργειακή κρίση.

«Οι οικονομικές συνέπεις του πολέμου στην Ουκρανία, είναι τεράστιες, οφείλουμε να το πούμε αυτό στον κόσμο, βλέπουμε τι γίνεται στην διαμόρφωση των τιμών ενέργειας, ρεύματος, φυσικού αερίου. Η κυβέρνηση παρενέβη στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις οικονομικές συνέπεις», ανέφερε αρχικά.

Όπως είπε, η κυβέρνηση αποφάσισε την οριζόντια στήριξη σε ό,τι αφορά στην ενέργεια. «Θα υπάρξει μία έμμεση ενίσχυση του εισοδήματος, έρχεται μείωση στον ΕΝΦΙΑ που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά πολιτικών αποφάσεων. Ωστόσο, επειδή θα υπάρξουν κατηγορίες πολιτών που θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο πρόβλημα, θα υπάρξει μία περαιτέρω ενίσχυση στα νοικοκυριά», συμπλήρωσε, σχολιάζοντας πως θα υπάρχει μία αυξημένη ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού για να αποφευχθούν οι περιπτώσεις αισχροκέρδειας με το πλαφόν.

Ειδικός φόρος κατανάλωσης και κατώτατος μισθός

Όσον αφορά στον ειδικό φόρο κατανάλωσης ο κ. Οικονόμου εξήγησε: «όταν κανείς παίρνει μέτρα θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας την επιρροή στους ανθρώπους και δεύτερον, τις συνθήκες. Έχει σημασία, να έχεις τη ματιά σου στραμμένη στα δημοσιονομικά, στην οικονομία, την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και στην ικανότητα του κράτους να στηρίζει και το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας, την υγεία, αλλά και την παιδεία. Αυτά που μπορουμε να δώσουμε, δίνουμε. Στα καταναλωτικά αγαθά, δεν εγγυάται κανείς ότι θα δει την αλλαγή ο καταναλωτής άμεσα σε αυτά που θα πληρώσει όταν αγοράσει κάτι».

Μάλιστα, τόνισε ότι από την 1η Μαΐου έρχεται η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Ηθικά σωστή και εθνικά επιβεβλημένη η απόφαση αποστολής αμυντικού εξοπλισμού»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο και για την απόφαση της Ελλάδας να στείλει αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

«Η απόφαση μας αυτή ήταν ηθικά σωστή και εθνικά επιβεβλημένη. Άλλωστε ο εξοπλιμός που στείλαμε ήταν στοιχειώδης εξοπλισμός που ενισχύει την άμυνα, δεν πλήττει στόχους στην Ρωσία. Η Τουρικία έχει στείλει drones, ωστόσο η Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τους εταίρους και τους συμμάχους της απέναντι στον ουκρανικό λαό», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This