Στον ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μπόνους στον εαυτό τους!

60.000 ευρώ ο διευθύνων, 55.000 ο αναπληρωτής του, 50.000 ευρώ οι γενικοί διευθυντές

Must Read

Επιβεβαιώνει έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ ότι ελήφθη απόφαση με την οποία τα μέλη του ΔΣ δίνουν μπόνους στα μεγαλοστελέχη της επιχείρησης! Το έγγραφο που δημοσιεύει το newsbreak.gr αποκαλύπτει την μεθόδευση: πρόκειται για την απόφαση του ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ όπου στις 16 Δεκεμβρίου 2021 (15 μέρες πριν λήξει το έτος) όρισαν τους στόχους του… 2021.

Και μάλιστα πήραν όλοι ανεξαιρέτως μπόνους γιατί, όπως αναφέρουν, δεν μπορούσαν να επιμερίσουν ποιος έπιασε τους στόχους!!! Το έγγραφο ενημερώνει τον γενικό διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης για να προχωρήσει στα περαιτέρω…

Για το θέμα ρωτήθηκε για ακόμη μία φορά ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο. Όμως απαξίωσε να απαντήσει, όπως και ο παριστάμενος υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Φαίνεται πως δεν νοιώθουν την ανάγκη να απαντήσουν για την διαχείριση του δημοσίου χρήματος…

Υπενθυμίζεται ότι το μπόνους είναι ποσοστό 50% επί των μικτών αποδοχών για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους Γενικούς Διευθυντές και 30% για τους Διευθυντές και πως οι μεικτές αποδοχές του Διευθύνοντα Συμβούλου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου ανέρχονται σε 120.000 ευρώ και 110.000 ευρώ αντιστοίχως και των Γενικών Διευθυντών σε 100.000 ευρώ.

Η επίμαχη απόφαση του ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ έχει αριθμό 4052 και ελήφθη στις 16 Δεκεμβρίου 2021 μετά από εισήγηση του Τ. Μάνου, ο οποίος πήρε και μπόνους. Σε μία ευνομούμενη εταιρεία για να υπολογιστούν το μπόνους των στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ για το 2021, θα έπρεπε τον Δεκέμβριο του 2020 να καθορισθούν οι στόχοι του 2021. Και τον Δεκέμβριο του 2021, που συντάσσεται ο απολογισμός του 2021, διαπιστώνεται το ποσοστό επιτυχίας του κάθε στόχου και ανάλογα υπολογίζεται και το μπόνους που θα πάρουν τα στελέχη.

Στον ΔΕΔΔΗΕ ακολουθήθηκε αντίστροφη πορεία. Αρχικά η Γενική Συνέλευση στις 16 Ιουνίου 2021 όρισε την πολιτική αποδοχών της εταιρείας αναφέροντας πως οι στόχοι του ΔΕΔΔΗΕ θα έπρεπε να τεθούν ως τις 31 Ιουλίου 2021 (και όχι στο τέλος του 2020).

Όμως, ούτε αυτό τηρήθηκε από το ΔΣ που αποφάσισε την καταβολή του μπόνους. Οι στόχοι του 2021 που είχαν τεθεί με την από 18 Δεκεμβρίου 2020 απόφαση του ΔΣ που ενέκρινε τον Προϋπολογισμό αναθεωρούνταν διαρκώς προς τα κάτω όλο το 2021. Δύο φορές αναθεωρήθηκε: στις 8 Απριλίου και στις 13 Μαΐου 2021.

Έτσι ο προϋπολογισμός των ετήσιων επενδύσεων από τα 309,66 εκατ. ευρώ έπεσε στα 206,5 εκατ. ευρώ, μέχρι που στις 16 Δεκεμβρίου 2021 κατέβηκε τα 200 εκατ. ευρώ ώστε να εμφανιστεί ως 100% επίτευξη του στόχου των επενδύσεων που συνεπάγεται καταβολή μπόνους!

Υπογραμμίζεται ότι η απόφαση του ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ που μοιράζει τα μπόνους αναφέρει ότι θα δοθούν «σε όλους ανεξαρτήτως» με την αιτιολογία ότι οι στόχοι τίθενται σε επίπεδο Εταιρείας και «δεν επιμερίζονται περαιτέρω στις υποκείμενες αυτής δομές, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας καταμερισμού τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This