Δευτέρα 21/6/2021

Αποκλειστικό: Ο ΕΟΔΥ γίνεται και πάλι… ΚΕΕΛΠΝΟ!

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να προκαλέσει  -εάν και εφόσον υλοποιηθεί- η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να επαναφέρει στη προταίρα μορφή του, τον ΕΟΔΥ. Δηλαδή να επαναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη αρχική  νομική του μορφή, από Δημοσίου σε Ιδιωτικού Δικαίου με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει σύντομα  στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση προωθείται ώστε να διευκολυνθούν οι προσλήψεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και η βέλτιστη διαχείριση του προγράμματος «philos» που αφορά ολοκληρωμένη παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η αιχμή του δόρατος για σφοδρή επίθεση εναντίον της νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία, υπήρξε ειδικό κεφάλαιο για το ΚΕΕΛΠΝΟ όπου σημειώθηκαν ομηρικές αντιπαραθέσεις.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης είχε στείλει στη Δικαιοσύνη εκατοντάδες καταγγελίες που αφορούσαν το ΚΕΕΛΠΝΟ και η διερεύνηση της υπόθεσης είναι ακόμη ανοιχτή. 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ