Δευτέρα 21/6/2021

Επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες αποσπασμένοι (σε γραφεία) εκπαιδευτικοί!

Τη μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών κατά 278 άτομα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας σήμερα. Όπως δήλωσε η κυρία Κεραμέως, η περικοπή των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από διοικητικές υπηρεσίες εκτός σχολείων ήταν βασική προτεραιότητα της νέας ηγεσίας.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως πολλοί καθηγητές με οργανικές θέσεις σε σχολεία βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και αλλού. Οι ίδιοι άνθρωποι έλειπαν από τα σχολεία κάθε χρόνο, επιλέγοντας τις διοικητικές υπηρεσίες, όμως πάντα στο τέλος την «πλήρωναν» οι μαθητές, που ξεκινούσαν με κενά τη χρονιά μέχρι την κάλυψη της θέσης από κάποιον αναπληρωτή.

«Για τη σχολική περίοδο 2019-2020 επετεύχθη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών που αποσπώνται σε διοικητικές θέσεις σε διάφορους φορείς κατά 278 άτομα, σε σύγκριση με τη σχολική περίοδο 2018-2019», με αποτέλεσμα «η έναρξη της σχολικού έτους να βρίσκει περισσότερους εκπαιδευτικούς στην τάξη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε η υπουργός.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ