Γώγος-Καπραβέλος: «Η χαλάρωση είναι ανεπίτρεπτη, είμαστε ακόμη στην πρώτη φάση της πανδημίας»

Must Read

Tην άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώθηκε μετά τις Απόκριες σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» του OPEN, o καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε ο κ. Γώγος, ακόμα είμαστε στην πρώτη φάση της πανδημίας«Ελπίζουμε να είναι προς το τέλος της και να περάσουμε σύντομα στη φάση που θα μπορούμε να πούμε ότι η νόσος είναι ενδημική» σχολίασε.

Ο ίδιος συνέστησε προσοχή, ενώ συμπλήρωσε πως τα κρούσματα δεν έχουν πέσει λόγω της χαλάρωσης των γιορτών. «Η μετάλλαξη Όμικρον ωστόσο βοήθησε να πέσουν οι δείκτες, οι καμπύλες είναι προς τα κάτω. Περιμένουμε να λήξει η διετία ταλαιπωρίας», τόνισε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας πως σε χώρες που τα ποσοστά εμβολιασμού είναι σε χαμηλά επίπεδα, υπάρχει κίνδυνος να έρθει και νέο κύμα.

Πιθανή η έξαρση της πανδημίας στην χώρα

Κατά τον ίδιο, είναι πιθανό να υπάρξει αναζωπύρωση του ιού και στην Ελλάδα, μετά όμως το καλοκαίρι. «Προς το παρόν συζητάμε να μπει τέλος στις μάσκες στα σχολεία, αν βελτιωθούν τα πράγματα. Το ίδιο ισχύει και με τα τεστ», επεσήμανε.

Τέλος, σημείωσε πως οι παρελάσεις μπορούν να γίνουν σε ανοιχτό χώρο την 25η Μαρτίου.

«Η χαλάρωση είναι ανεπίτρεπτη»

Από την πλευρά του ο κ. Καπραβέλος έκανε γνωστό ότι νοσεί από κορωνοϊό και συγκεκριμένα από την μετάλλαξη Όμικρον, με έντονα αναπνευστικά προβλήματα. «Είμαι στην δέκατη ημέρα της νόσου, ευτυχώς δεν μου δημιούργησε πνευμονία. Όμως ήταν δύσκολος ο ύπνος, με πυρετό και κακουχία» είπε, συμπληρώνοντας ότι δέχεται από τους «αμετανόητους» ειρωνικά σχόλια.

«Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν συνεχίζαμε χωρίς εμβόλια, χωρίς προστασία» τόνισε ο κ. Καπραβέλος, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι δεν έχουμε περάσει στην ενδημική μορφή της πανδημίας.

Όπως είπε, οι φτωχές χώρες που αντιπροσωπεύουν το ένα δις του πληθυσμού, έχουν εμβολιαστική κάλυψη, μόνο στο 8%. «Η χαλάρωση είναι ανεπίτρεπτη. Οι ΜΕΘ πρέπει επιτέλους να στελεχωθούν, είναι ένα θέμα που πρέπει να τεθεί» κατέληξε ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη φάση από τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This