Απατεώνες ζητούν δωρεές για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Ισχυρίζονται ότι είναι φίλοι και συνάδελφοι Ουκρανών προσφύγων

Must Read

Το δράμα των χιλιάδων προσφύγων της Ουκρανίας σπεύδουν να εκμεταλλευθούν κυκλώματα απατεώνων ζητώντας δωρεές υποδυόμενοι οργανώσεις του ΟΗΕ.

  • του Μάνου Μεϊμαράκη

Στα μηνύματα τα οποία τις τελευταιες ημέρες φθάνουν και σε ελληνικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τίτλο: «Help Refugees From Ukraine» και αποστολέα δήθεν τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, οι δράστες υποδύονται φίλους και συναδέλφους προσφύγων από την Ουκρανία.

Οι απατεώνες ισχυρίζονται ότι με τα χρήματα από τις δωρεές ενοικιάζουν καταλύματα σε χώρες της ΕΕ και τα οποία θα παραχωρηθούν σε πρόσφυγες από την Ουκρανία. 

«Στεκόμαστε στους φίλους και τους συναδέλφους μας στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτής της αποτρόπαιης επίθεσης στην ελευθερία τους, την ανεξαρτησία τους και τη ζωή τους» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

«Υποστηρίζουμε ενεργά και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους μέσω αυτού του φιλανθρωπικού ιδρύματος και να βοηθήσουμε στη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση.

Σχεδόν 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ουκρανία ενώ αναμένονται μέχρι και 10 εκατομμύρια πρόσφυγες, όταν παιδιά και μητέρες συνεχίζουν να πεθαίνουν και να εγκλωβίζονται σε εκρήξεις βομβών ανάμεσα σε κτίρια που καταρρέουν αναζητώντας υπόγεια καταφύγια.

Βοηθάμε επιτόπου και προσφέρουμε σε όσους αναζητούν βοήθεια και διαμονή σε όλη τη Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Σουηδία, Πολωνία, Φινλανδία, Νορβηγία, Βέλγιο καθώς και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Αυτά τα καταλύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν, οι πρόσφυγες θα λάβουν ότι χρειάζονται από εμάς – γιατί συχνά οι οικογένειες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία έχουν μόνο 1-2 τσάντες με προσωπικά αντικείμενα.

Για να υποστηρίξουμε την Ουκρανία παρακαλούμε το ευρύ κοινό να βοηθήσει με δωρεές καλής πίστης. Αυτήν τη στιγμή λαμβάνουμε δωρεές μέσω του ακόλουθου λογαριασμού».

Πράγματι, η ουκρανική κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει δεκάδες εκατομύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα στους επίσημους λογαριασμούς της από την αρχή της ένοπλης σύρραξης με την Ρωσία.

Η πλειονότητα των δωρεών είναι σε Bitcoin και Ether, αλλά και οι δωρέες σε δολάρια ΗΠΑ αποτελούν σημαντικό ποσοστό. Όμως δεν δωρίζονται μόνο κρυπτονομίσματα, πολλοί άνθρωποι στέλνουν επίσης NFT’s στον λογαριασμό Ethereum της ουκρανικής κυβέρνησης.

Αυτό ακριβώς την συγκυρία επιχειρούν οι δράστες αυτής της απάτης να εκμεταλλευθούν παρασύροντας το κοινό στους δικούς τους λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This