«Πόλεμος» για την Ελληνίδα Barbie της NASA

Must Read

Το γνωμικό «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός» ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση της Ελένης Αντωνιάδου, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τη βράβευσή της από τη NASA και έφτασε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα «Barbie» που σχεδιάστηκε από την εταιρία παιχνιδιών Mattel για να… εμπνέει νέα κορίτσια να πιστέψουν στους εαυτούς τους!

Η βράβευσή της από τη Νίκη Κεραμέως

Η «ωραία Ελένη» της επιστήμης, που, όπως η συνονόματή της στην Τροία, έγινε αφορμή για να ξεσπάσει ένας άνευ προηγουμένου «πόλεμος» και οδήγησε ακόμη και το υπουργείο παιδείας να εκδώσει ανακοίνωση μετά τη βράβευσή της από τη Νίκη Κεραμέως, φαίνεται ότι έχει μεγάλη… φαντασία. Όλα τα στοιχεία συνηγορούν υπέρ της εκδοχής πως ουδέποτε υπήρξε βράβευση από τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ ούτε έχει εργαστεί σε αυτήν, όπως επί χρόνια ανέφεραν τα ελληνικά ΜΜΕ! Η μόνη σχέση που είχε με τη NASA, όπως αποκάλυψαν καθηγητές πανεπιστημίου, ήταν ότι παρακολούθησε κάποιο summer camp, όπως έχουν κάνει δεκάδες άλλοι αξιόλογοι φοιτητές, και πως ενδεχομένως συμμετείχε σε κάποιο πρότζεκτ.

Δεν υπάρχει πουθενά

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες, όταν η κυρία Κεραμέως βράβευσε τη Θεσσαλονικιά Ελληνίδα ερευνήτρια, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος». Έκτοτε καθηγητές πανεπιστημίων και δημοσιογράφοι άρχισαν να δημοσιεύουν συνδέσμους από το σάιτ της NASA που αφορούν όλους τους βραβευθέντες στην ιστορία της, στους οποίους δεν συγκαταλέγεται η Ελληνίδα επιστήμονας. Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ντιντερό του Παρισιού Κώστας Μπουγιούκος. Σε σχετική ανάρτησή του που προκάλεσε σάλο o κ. Μπουγιούκος ανέφερε με τη σειρά του ότι η Ελένη Αντωνιάδου ουδέποτε βραβεύτηκε από τη NASA και πως δεν έχει κάνει ποτέ έρευνα στην αναγεννητική ιατρική: «Ένας από τους καθηγητές της είχε ανακαλύψει μία τεχνητή τραχεία, η οποία σε όσους ασθενείς δοκιμάστηκε δυστυχώς πέθαναν, αλλά και πάλι η ίδια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή την ανακάλυψη…» τόνισε ο έγκριτος καθηγητής στο σχετικό κείμενο που ανέβασε στο προφίλ του στο facebook.

Άλλωστε, η ιστοσελίδα ellinikahoaxes παρουσίασε δημοσιεύματα από το εξωτερικό, σύμφωνα με τα οποία είναι αναληθές πως η Ελένη Αντωνιάδου έφτιαξε την πρώτη τεχνητή τραχεία στον κόσμο από βλαστοκύτταρα, η οποία μεταμοσχεύτηκε επιτυχώς σε ασθενή. Να σημειωθεί ότι η νεαρή επιστήμονας είχε εμφανιστεί τον Μάρτιο του 2014 στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε ειπωθεί, μεταξύ άλλων, πως η Ελένη Αντωνιάδου είχε τοποθετήσει τεχνητή τραχεία σε καρκινοπαθή, που επέζησε και είχε «φυσιολογική ζωή».

Ακολούθησε η απάντηση της νεαρής ερευνήτριας, η οποία από τους αγώνες της για το ΠΑΣΟΚ, ως γραμματέας της ΠΑΣΠ (!) στη Λαμία, «εκτοξεύτηκε» διαστημικά! Σε αυτήν αναφέρει ότι τον τελευταίο καιρό συμμετέχει σε ένα πρότζεκτ της NASA για την τεχνητή νοημοσύνη και τονίζει με νόημα: «Ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στον χώρο πολλές δεκαετίες…» Έπειτα από αυτή την ανάρτηση ο Κώστας Μπουγιούκος επανήλθε, λέγοντας πως η Ελένη Αντωνιάδου «εξακολουθεί να ψεύδεται και να παραποιεί», ενώ θέση στο ζήτημα των ημερών πήρε και ο καθηγητής της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Παντελής Πάγκος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η πρώην φοιτήτριά του δεν εργάζεται στη NASA ως ερευνήτρια, με την έννοια ότι δεν έχει μόνιμη σχέση εργασίας και διδακτορικό.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, από την πλευρά τους, ανέφεραν ότι η υπουργός απλώς απένειμε το βραβείο στην Ελένη Αντωνιάδου, όπως ακριβώς ζητήθηκε και από άλλους παριστάμενους στην εκδήλωση υπουργούς να απονείμουν αντίστοιχα βραβεία.

Σε «αποστολές» της NASA η Ελένη Αντωνιάδου

Έγινε κούκλα από εταιρία παιχνιδιών

Πριν από τη βράβευσή της από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η «ωραία Ελένη», η οποία κατάφερε, κάνει άνω κάτω τους επιστήμονες, είχε βρεθεί στην επικαιρότητα όταν η εταιρία Mattel την επέλεξε για… Barbie, ώστε να τιμήσει τα σύγχρονα γυναικεία πρότυπα!

Για το θέμα αυτό είχε μιλήσει τότε η Ελένη Αντωνιάδου: «Είχα έναν ενθουσιασμό και μια χαρά, γιατί αποτελεί ένα εφαλτήριο για τα μικρά κορίτσια να σκεφτούν κάποιους τομείς εργασίας όπως είναι η επιστήμη η δική μου, η βιοαστροναυτική ή η αναγεννητική ιατρική, που δεν είναι τόσο δημοφιλείς στα παιδιά, αλλά και γενικότερα ανάμεσα στις γυναίκες».

Ως barbie η Ελληνίδα ερευνήτρια

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This