Έκτακτο Επίδομα Πάσχα: Ποιοι δικαιούχοι θα εισπράξουν διπλό επίδομα

Προσοχή για να μην το χάσετε!

Must Read

Μπορεί τα μέτρα να χαρακτηρίζονται ως «ψίχουλα» και «ασπιρίνες» από τους πολίτες, ωστόσο η κυβέρνηση προσπαθεί μέσω των κυβερνητικών της στελεχών και των δηλώσεών τους, να τα εξυψώσει ώστε να αναδείξει το αφήγημα περί κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας του Κυριάκου Μητσοτάκη μπροστά σε πανδημική και οικονομική κρίση.

Τρόπον τινά, τα ποσά και οι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος αποσαφηνίστηκαν, και φαίνεται πως θα δοθεί μόνο σε πολύ ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για την ακρίβεια, στους πολίτες που είναι στα όρια της φτώχειας. Τα χρήματα που «μετονομάστηκαν» σε βοηθήματα αναμένεται να δοθούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πιθανότατα οι πληρωμές θα γίνουν από τις 18 έως τις 21 Απριλίου. Μάλιστα, το σχετικό επίδομα θα δοθεί σε 5 κατηγορίες ευάλωτων πολιτών, ωστόσο, κάποιοι θα χάσουν τα 200 ευρώ, σύμφωνα με τα κριτήρια που αποσαφηνίστηκαν.

Ποιοι θα λάβουν… διπλό επίδομα!

Υπάρχουν περιπτώσεις οικογενειών που θα πάρουν διπλό το επίδομα των 200 ευρώ, δηλαδή θα λάβουν συνολικά 400 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν 200 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για ενήλικο μέλος και συν 50 ευρώ ανά παιδί. Έτσι, μια οικογένεια με δύο παιδιά θα λάβει 400 ευρώ τη Μεγάλη Εβδομάδα και 400 ευρώ στις 29/4, χωρίς αίτηση με αυτόματη καταβολή.

Στον αντίποδα, ορισμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχουν μεν σύνταξη κάτω από 600 ευρώ, όμως έχουν έσοδα από κάποιο ενοίκιο που ξεπερνά το ύψος του ποσού αυτού, χάνουν τα 200 ευρώ που δικαιούνται.

Αυτές είναι οι πέντε κατηγορίες δικαιούχων

  • Χορηγείται μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο, στους δικαιούχους Μαρτίου (δόση, δηλαδή, που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα). Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί
  • Ενίσχυση 200 ευρώ σε 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους. Δικαιούχοι είναι (όπως τον Δεκέμβριο) συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως), ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ και η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ
  • Ενίσχυση 200 ευρώ σε 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικες με κόστος 7 εκατ. ευρώ
  • Ενίσχυση 200 ευρώ σε 166.982 δικαιούχους επιδομάτων ΑΜΕΑ με κόστος 33,4 εκατ. ευρώ
  • Διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 241.281 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This