Θεμιστοκλέους: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί… μέχρι να επανέλθει!

Πιθανό να καταργηθεί -προσωρινά- και το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους ηλικίας 60+

Must Read

«Θα καταργηθεί κάποια στιγμή» το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να επανέλθει, ακόμη κι από τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως, στην παρούσα φάση όλα εξετάζονται, και, αν και είμαστε κοντά στην απόφαση για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, προς το παρόν δεν μπορεί να ανακοινωθεί κάτι πιο συγκεκριμένο. «Το πιστοποιητικό είναι δεδομένο ότι θα καταργηθεί κάποια στιγμή και στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Το πότε ακριβώς θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη σχετική εισήγηση των ειδικών», είπε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συμπλήρωσε ότι «στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, ωστόσο, εάν το επιβάλλουν οι συνθήκες, το πιστοποιητικό θα επανέλθει».

«Βλέπουμε ότι η αύξηση στα κρούσματα, δεν δίνουν αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες. Αν συνεχίσει αυτό, δεδομένου ότι βελτιώνονται και οι καιρικές συνθήκες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών απέδωσε»

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο να καταργηθεί -προσωρινά- και το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν η προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού μπορεί να οδηγήσει και σε προσωρινή κατάργηση του προστίμου απάντησε: «Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί, αν και πολύ χαμηλά τα ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

  • Δείτε τις δηλώσεις του κ. Θεμιστοκλέους:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This