Ο Δήμος Μεγαρέων τιμά τον δρομέα υπεραποστάσεων Γιώργο Ζαχαριάδη

Must Read

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης, γνωστός και ως «ΤΕΜΟΝ-ΑΕΚ», είναι δρομέας υπεραποστάσεων.

Έχει τερματίσει το Σπάρταθλον (Αθήνα – Σπάρτη 246 χλμ.), τέσσερις φορές το Φειδιππίδειο Δρόμο (Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα 492 χλμ.), καθώς και δεκάδες άλλους αντίστοιχους αγώνες.

Η μεγάλη του αγάπη για τον Πόντο, τον τόπο καταγωγής των προγόνων του, τον οδήγησε το 2015 σε ένα πραγματικά υπεράνθρωπο εγχείρημα: να «ενώσει» τρέχοντας την Παναγία Σουμελά στη Βέροια με την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, διανύοντας σε 27 ημέρες περίπου 2.000 χλμ., στη μνήμη των προγόνων του που πέθαναν μετά τον ξεριζωμό τους από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, ερχόμενοι προς τη μητέρα Ελλάδα.

Λόγω της προσφυγικής του καταγωγής, υποστηρίζει με πάθος την ομάδα της ΑΕΚ και τρέχει με τα χρώματα της ΑΕΚ και το Δικέφαλο Αετό στο στήθος.

Τις τελευταίες 15 ημέρες έχει ολοκληρώσει, σχεδόν, ένα νέο «άθλο», να συνδέσει την Αγιά Σοφία της Κωνσταντινούπολης με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την «Αγία Σοφία» στη Νέα Φιλαδέλφεια, διανύοντας μια απόσταση περίπου 1.200 χιλιομέτρων.

Ο ίδιος γράφει στην ιστοσελίδα του στο facebook:
«Μεταφέροντας λίγο χώμα από τις χαμένες πατρίδες αλλά και μεταφέροντας και το μήνυμα της Αγάπης, της Ελπίδας και της Ειρήνης των λαών. Όχι άλλες Γενοκτονίες!!! Εις μνήμην όλων εκείνων που εμπνεύστηκαν τη δημιουργία ενός συλλόγου που πρεσβεύει τις αξίες των προσφύγων, που τιμά τον πολιτισμό και τα γράμματα και παράγει ήθος. Γι αυτούς που έζησαν την τραγική πορεία προς την Ελλάδα αφήνοντας τα πάντα πίσω τους και φέρνοντας μαζί τους τον Δικέφαλο Αετό, γράφοντας την δική τους ιστορία. Είναι ένα ευλαβικό μνημόσυνο για όλους τους προγόνους μας».

Πορεία προς τιμήν του ιδρυτή του Βυζαντίου

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γνωρίζει την ιστορία του Βυζαντίου και της Κωνσταντινούπολης και γι’ αυτό τιμά και τη «μητρόπολη» απ’ όπου ξεκίνησε ο Βύζας ο Μεγαρεύς, για να ιδρύσει το Βυζάντιο.

Η πορεία του, λοιπόν, που ξεκίνησε στις 4 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη, θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Βύζαντα στα Μέγαρα, όπου και θα μεταφέρει, συμβολικά, λίγο χώμα από την Κωνσταντινούπολη στην πόλη των Μεγάρων.

Ο Δήμος Μεγαρέων οργανώνει μπροστά στο άγαλμα πανηγυρική υποδοχή για τον ακούραστο δρομέα, παρουσία της Διοίκησης του Δήμου, με επικεφαλής το Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, αλλα και διαφόρων εκπροσώπων τοπικών φορέων, μαθητών και πολιτών.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Ζαχαριάδης θα μεταβεί στο δημαρχείο, όπου και θα τιμηθεί από το δήμαρχο για τον άθλο του και το συμβολισμό που αυτός εμπεριέχει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This