Eσκασε μήνυση σε ιδιωτικό νοσοκομείο! Kαρδιοπαθής «έσβησε» από τον ιό

Must Read

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η χήρα ενός 59χρονου, ο οποίος εισήχθη στις 23 Απριλίου 2021 σε γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο των Αθηνών με καρδιολογικό πρόβλημα και επτά ημέρες μετά προσεβλήθη από κορωνοϊό μέσα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή. H προσφυγή αυτή αποτελεί την πρώτη μήνυση για θάνατο ασθενούς από κορωνοϊό σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Η χήρα υπέβαλε, μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Ζωγράφου, μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια και έκθεση σε βάρος δύο γιατρών και της διοίκησης του θεραπευτηρίου, επειδή, όπως ισχυρίζεται, αντί να υποβάλουν τον ασθενή στον αναγκαίο έλεγχο για Covid-19 μόλις εμφάνισε τα συμπτώματα και να του χορηγήσουν την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, αναλώθηκαν σε ανούσιες και άσχετες εξετάσεις με το αζημίωτο, ενώ και στη συνέχεια δεν του χορήγησαν καμία αγωγή για θεραπεία του ιού.

Η χήρα του 59χρονου υποστηρίζει ότι οι υπεύθυνοι του ιδιωτικού θεραπευτηρίου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές «εξέθεσαν τον εκλιπόντα σύζυγό μου σε κίνδυνο ζωής, αφού με πρόθεσή τους (ήτοι με ενδεχόμενο δόλο) τον κατέστησαν αβοήθητο, έχοντας εκ καθήκοντος (και συμβάσεως ταυτόχρονα) το καθήκον να τον περιθάλπουν, προκαλώντας αιτιωδώς τον θάνατό του (306 παρ. 2)».

«Ο θάνατος αυτός, όπως προκύπτει από τη σειρά των εγγράφων που επικαλέστηκα και προσκόμισα, δεν θα είχε επέλθει εάν οι εγκαλούμενοι/υπαίτιοι διενεργούσαν από την πρώτη στιγμή της εμφανίσεως του εμπύρετου το σχετικό τεστ Covid και είχαν προβεί στην αναγκαία υποστηρικτική θεραπεία ή, έστω, είχαν ζητήσει να διακομισθεί τρεις μέρες πριν στον Ευαγγελισμό, οπότε και η κατάσταση της υγείας του ήταν σαφώς καλύτερη» συμπλήρωσε η γυναίκα.

(Φωτογραφία: Αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This