«Βράζουν» οι πολίτες με το χάος στα ΕΛΤΑ

Ζητούν εξηγήσεις από τον Πιερρακάκη για την ταλαιπωρία

Must Read

Το απόλυτο χάος επικρατεί με τις καθυστερήσεις στα ΕΛΤΑ σύμφωνα με πληθώρα καταγγελιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο απαρχαιωμένος πληροφοριακός εξοπλισμός των ΕΛΤΑ επέτρεψε πριν από δέκα ημέρες σε χάκερ να «χτυπήσουν» με κυβερνοεπίθεση τις θυρίδες και το σύστημα μεταφοράς πακέτων, με τους υπεύθυνους της διοίκησης να μην μπαίνουν ποτέ στον κόπο για διαπραγμάτευση προκειμένου να καταβάλλουν τα λύτρα που ζητούσαν.

Σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ υποσχέθηκαν να λύσουν το πρόβλημα, ωστόσο μια τεχνική βλάβη στο περιβάλλον υποστήριξης των μηχανογραφικών εφαρμογών γραφείων παρακαταθηκών προκάλεσε νέα προβλήματα.

Με νέα ανακοίνωση ο οργανισμός ενημερώνει για την ειδοποίηση που έλαβε για την βλάβη και ενημερώνει ότι πιθανόν να μην καταβληθούν στην ώρα τους οι συντάξεις σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Με καθυστέρηση θα λάβουν τις συντάξεις τους όπως φαίνεται σε Άρτα, Έδεσσα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Κιλκίς, Κοζάνη, Κόρινθος, Λάρισα, Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Σύρος, Τρίκαλα και Χαλκίδα.

Την ίδια ώρα πολλοί χρήστες του Twitter καταγγέλλουν ότι εδώ και μέρες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αποστολή και παρακολούθηση της πορείας των δεμάτων αλλά και με την επικοινωνία τους με τον οργανισμό.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν εξηγήσεις από τον υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη

https://twitter.com/Monoathens1/status/1509165019262562315

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This