Δήλωση-σοκ από «θύμα» της καταιγίδας: Το νερό έφτασε μέχρι το λαιμό (video)

Must Read

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης που είδαν τις περιουσίες τους να «χάνονται» χθες το βράδυ εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Κάτοικος στην Ευκαρπία δήλωσε στο κανάλι του OPEN, ότι η 87χρονη μητέρα του κινδύνευσε κυριολεκτικά να πνιγεί. Το σπίτι στο οποίο διέμεναν έχει καταστραφεί ολοσχερώς, με την στάθμη του νερού μέσα στην οικία να ξεπερνά το ένα μέτρο.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυριακίδης δήλωσε: «Της έφτασε το νερό μέχρι το λαιμό». Ανάλογες εικόνες παρατηρούνται και στα υπόλοιπα σπίτια της περιοχής.

Η Νικόπολη στην περιοχή της Σταυρούπολης δέχθηκε μεγάλο όγκο νερού, σύμφωνα με το thestival.gr που μετέφερε λάσπη, στην οποία «πνίγηκαν» περιουσίες αλλά και μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου.


Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης, διαβεβαίωσε ότι παραμένουν επί ποδός κοινωνικές και τεχνικές υπηρεσίες για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου αλλά και των κατοικιών.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Από το βράδυ της Πέμπτης τα μηχανήματα του δήμου δουλεύουν ασταμάτητα. Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο. Έχει ενημερωθεί και η Περιφέρεια, η οποία έχει εκμισθώσει μηχανήματα».

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Εδώ και πέντε χρόνια υπήρχαν εγκεκριμένα ποσά για τον καθαρισμό των ρεμάτων, ωστόσο οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό αναδόχου δεν είχαν ξεκινήσει». […] «Σήμερα θα ξεκινήσει η διαδικασία με τον ανάδοχο για τον καθαρισμό των ρεμάτων».

Ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, στο ρέμα στην Ευκαρπία θα γίνει «ό,τι άλλο χρειαστεί, θα συνδράμουμε με εντολή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ώστε να ανοίξουν όλα τα επικίνδυνα σημεία, αν και εφόσον υπάρχουν και άλλα που έμειναν από χτες τη νύχτα».

Φωτογραφίες: thestival.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This