Ουκρανία: «Εκκενώστε τώρα το Ντονμπάς – Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για μαζική επίθεση»

Η κυβέρνηση καλεί τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας να εγκαταλείψουν την περιοχή

Must Read

Το Κίεβο κάλεσε τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας να εκκενώσουν «τώρα» την περιοχή, καθώς εκφράζονται φόβοι για μια μαζική επίθεση του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς, την επαρχία που αποτελεί πλέον τον κύριο στόχο του Κρεμλίνου.

Οι περιφερειακές αρχές «καλούν τον πληθυσμό να φύγει από αυτά τα εδάφη και κάνουν τα πάντα ώστε οι εκκενώσεις να γίνουν με οργανωμένο τρόπο», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργείου Ενσωμάτωσης στο Telegram, η Βέρεστσουκ τόνισε ότι η εκκένωση πρέπει να γίνει «τώρα» γιατί διαφορετικά οι κάτοικοι θα διατρέξουν «θανάσιμο κίνδυνο».

Ρωσία: Οι εικόνες από την Μπούτσα σκηνοθετήθηκαν για να δικαιολογήσουν την επιβολή κυρώσεων

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα είπε σήμερα ότι οι εικόνες των πτωμάτων στην πόλη Μπούκα, για τις οποίες η Μόσχα υποστηρίζει ότι ήταν σκηνοθετημένες, σχεδιάστηκαν για να δικαιολογήσουν την επιβολή περισσότερων κυρώσεων αλλά και για να εκτροχιάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η Ουκρανία κατηγορεί τον ρωσικό στρατό ότι σφαγίασε τους κατοίκους της Μπούτσα, μιας κωμόπολης έξω από το Κίεβο, την οποία είχαν καταλάβει οι Ρώσοι και την κράτησαν για αρκετές εβδομάδες προτού να αποχωρήσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This