Γιάννης Πρασσάς: «Η τέταρτη δόση στους ηλικιωμένους μειώνει κατά πέντε φορές το ρίσκο θανάτου»

Must Read

Αναφορά στην πορεία της πανδημίας έκανε ο διδάκτωρ μοριακής βιολογίας, Γιάννης Πρασσάς αλλά και στην τέταρτη δόση του εμβολίου.

«Κανονικότητα δεν είναι να πεθαίνουν καθημερινώς 50, 60, 70 άτομα από έναν καινούριο ιό. Όταν φτάσουμε σε ένα σημείο να έχουμε σταθερά μονοψήφιο αριθμό θανάτων, ελεγχόμενα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και θα ξέρουμε τι μας περιμένει, τότε θα πούμε πως αυτή είναι μια νέα καθημερινότητα» εξήγησε αρχικά.

Όπως είπε ο κ. Πρασσάς, ο κορωνοϊός φτιάχνει κύματα τα οποία μπορούν να μολύνουν μέχρι και το 50% της κοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά την τέταρτη δόση, ο κ. Πρασσάς επισήμανε μία έρευνα η οποία συγκρίνει όσους έχουν κάνει την τρίτη δόση με αυτούς που έχουν κάνει την τέταρτη και έδειξε πως η πλειοψηφία των ανθρώπων με την τρίτη δόση έχει πολύ καλή προστασία έναντι σε όλες τις μεταλλάξεις, η τέταρτη δόση ειδικά στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν και κάποια ανοσοκαταστολή μειώνει κατά πέντε φορές το ρίσκο του θανάτου.

«Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ποιες κατηγορίες ανθρώπων θα επωφεληθούν από την τέταρτη δόση, οπότε η δίκη μου συμβουλή είναι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, ας κάνουν την τέταρτη δόση, στην τελική μπορεί να μη βγει τόσο χρήσιμη, αλλά μπορεί να είναι και η δόση που θα τους σώσει» κατέληξε ο κ. Πρασσάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This