Η καρδιά της Ίριδας λειτουργούσε φυσιολογικά τη στιγμή του θανάτου της

Η παθολογοανατόμος θα καταθέσει ότι το βρέφος έπασχε από απουσία φλεβόκομβου, αλλά…

Must Read

Η Αντιγόνη Μητσέλου, παθολογοανατόμος και αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατροδικαστικής-Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που εξέτασε τα όργανα της έξι μηνών Ίριδας μετά τον θάνατό της, είναι έτοιμη να καταθέσει στις Αρχές και να υποστηρίξει την αρχική της διάγνωση, ότι δηλαδή το παιδί έπασχε από απουσία φλεβόκομβου. Θέτοντας, ωστόσο, ένα αλλά

Όπως αποκάλυψε η RealNews, η κ.Μητσέλου θα καταθέσει πως το δεύτερο παιδί του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, δεν πέθανε από το σπάνιο ιατρικό φαινόμενο, καθώς η καρδιά του λειτουργούσε φυσιολογικά τη στιγμή του θανάτου του.

Στον φάκελο που έχει ετοιμάσει η κ.Μητσέλου για την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Αθηνών, έχουν συμπεριληφθεί φωτογραφικά ντοκουμέντα και στοιχεία που, κατά την άποψή της, αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστηρίζει η παθολογοανατόμος, «κάποια στιγμή, άγνωστο πότε, η καρδιά θα σταματούσε να χτυπάει. Από εκεί και έπειτα, αν υπήρξε κάτι που επίσπευσε τον θάνατο του μωρού, αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Όμως, μέχρι τη στιγμή του θανάτου του, η καρδιά λειτουργούσε κανονικά».

Θυμίζουμε ότι προ ημερών, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα δήλωσε πως όταν έλαβε την έκθεση, την οποία είχε χαρακτηρίσει «πληρέστατη», συμπλήρωσε ως αιτία θανάτου το «πνευμονικό οίδημα».

«Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δηλαδή, δεν βάζω διπλή αιτία ποτέ . Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε, με τις κακώσεις που παρατηρήθηκαν και παραπέμπουν ασφαλώς κάπου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα στις 3 Απριλίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, γύρω από το στόμα της Ίριδας είχε εντοπιστεί ένα έκζεμα, για το οποίο στην έκθεση επισημαίνεται: «Πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής/εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης), υπάρχει και ένα άλλο εύρημα, ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος».

Σε συνδυασμό με το πανάκι (το οποίο είχε σταγόνες αίματος) που βρέθηκε στην κούνια κάνουν πολλούς ιατροδικαστές να μιλούν γα ασφυκτικό θάνατο.

Πάντως, όπως αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο θάνατος της Ίριδας και η ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η Αγγελική Τσιόλα δεν βρίσκονται στο «κάδρο» της επαναξιολόγησης από την άτυπη τριμελή Επιτροπή των ιατροδικαστών!

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This