Στη «φάκα» της ΔΟΑ πρατήριο με λαθραία υγρά καύσιμα σε κρυφές υπόγειες δεξαμενές!

Προμήθευαν από αυτές τους ανυποψίαστους καταναλωτές

Must Read

Την ώρα που, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, οι τιμές των υγρών καυσίμων φτάνουν στο… Θεό, υπάρχουν και κάποιοι που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, για να τα «κονομήσουν».

Όπως, για παράδειγμα ένα πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Αττικής, όπου οι Αρχές ανακάλυψαν πως διέθετε κρυφές υπόγειες δεξαμενές με λαθραία καύσιμα, τα οποία και διοχέτευε στην αγορά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας (ΔΟΑ), το συγκεκριμένο πρατήριο διατηρούσε δύο κρυφές υπόγειες δεξαμενές με λαθραία καύσιμα, καθώς και ειδικό μηχανισμό παραβίασης του συστήματος εισροών και εκροών, ούτως ώστε να προμηθεύει από αυτές τους ανυποψίαστους καταναλωτές.

Κατά την έρευνα συνελήφθησαν τρία άτομα, με τις κατηγορίες, κατά περίπτωση, της παράβασης των νομοθεσιών του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της οργάνωσης της Αγοράς Πετρελαιοειδών και Ανταγωνισμού, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, καθώς και η ιδιοκτήτρια βυτιοφόρου οχήματος, το οποίο εφοδίαζε με λαθραία καύσιμα τις υπόγειες δεξαμενές την ώρα της εφόδου των Αρχών στο σημείο.

14.800 λίτρα αμόλυβδης και 76.120 ευρώ

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14.800 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, 76.120 ευρώ, τηλεχειριστήριο-μπουτόν και usb stick, σκληρός δίσκος, ρελέ αυτοματισμού διπλό, διακόπτης για ηλεκτρονικό πινάκα (μονό), βυτιοφόρο όχημα, μπλοκάκι σημειώσεων και 3 κινητά τηλέφωνα. Το τηλεχειριστήριο, το usb stick και ο σκληρός δίσκος θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Συνδρομή στον έλεγχο παρείχαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (Δ.Ε.Δ.Α.Κ.), της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας και Μετρολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Λήφθηκαν τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία για να πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές ελεγκτικές επαληθεύσεις και να διαπιστωθεί η ποσότητα λαθραίων καυσίμων που διακινήθηκε εκτός συστήματος εισροών – εκροών, ενώ επιπλέον σφραγίστηκαν οι αντλίες του πρατηρίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This