Πιο επικίνδυνη… η γρίπη από τον κορωνοϊό λέει τώρα ο Μαγιορκίνης!

Έσπευσε να υπερασπιστεί την 3μηνη άρση των μέτρων - Τι θα γίνει με τα υποχρεωτικά rapid στους εργαζόμενους

Must Read

Την ώρα που πολλοί επιστήμονες καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης να «σφυρίξει» άρον άρον το τέλος της πανδημίας προκειμένου να υποδεχτούμε τους τουρίστες στη χώρα, ο  επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, σπεύδει να υπερασπιστεί την άρση των μέτρων με κάθε τρόπο.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μαγιορκίνης, πλέον οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από την γρίπη παρά από τον κορωνοϊό: «Για τους εμβολιασμένους, ο κίνδυνος είναι πλέον εξαιρετικά χαμηλός για εισαγωγή σε ΜΕΘ ή για θάνατο. Είναι χαμηλότερος και από αυτόν της γρίπης για να πάθουν κάτι, λόγω και της σχετικά χαμηλότερης νοσηρότητας της Όμικρον» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, οι εμβολιασμένοι κατά του Covid-19 κινδυνεύουν περισσότερο από την επιδημία της γρίπης. Όσο για τους ανεμβολίαστους; Εκείνοι σύμφωνα με τον καθηγητή, διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο να νοσήσουν βαριά από κορωνοϊό, παρά το ότι μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο ήπια.

Υποστηρίζοντας το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε ότι το ΕΣΥ δεν δέχεται πλέον τόσο μεγάλη πίεση και ότι αυτό οδηγεί στην άρση των μέτρων: «Οπότε, με βάση την αρχή της αναλογικότητας, πρέπει να προχωρήσουμε σε αναστροφή των περιορισμών ώστε ο κόσμος να γυρίσει σε μια κανονικότητα». 

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει την επιστροφή στην κανονικότητα πριν κάνουν σχετικές εισηγήσεις οι επιστήμονες, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι θεωρεί πώς δεν υπήρχε σημαντική αντίρρηση από την επιτροπή: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ισχυρή αντίρρηση για την απόσυρση των μέτρων», δήλωσε.

Αναφορικά με το υποχρεωτικό rapid test στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους (σ.σ. ανεμβολίαστοι θεωρούνται και όλοι όσοι δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, με το πιστοποιητικό τους να έχει λήξει) την ώρα που δεν θα υφίσταται κανένα άλλο μέτρο στη χώρα, ο ίδιος απάντησε ότι μπορεί να αποσυρθεί εάν το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση: «Είναι ένα προληπτικό μέτρο, έχει έναν πολύ ήπιο χαρακτήρα και ο σκοπός είναι να παρακολουθήσουμε τους επόμενους μήνες την κινητικότητα του ιού μέσα σε αυτές τις ομάδες. Εννοείται, εάν δούμε σε βάθος χρόνου ότι δεν χρειάζεται, θα αποσυρθεί και αυτό το μέτρο. Αλλά πηγαίνουμε βήμα-βήμα» δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This