Μαύρο Πάσχα θα κάνουν οι υγειονομικοί – Τους άφησαν απλήρωτους!

«Ντροπή! Έχουν φτυσμένους τους πολεμιστές, τους ήρωες του υγειονομικού πολέμου»

Must Read

Άδειο θα μείνει το πασχαλινό τραπέζι των ηρώων της πανδημίας, καθώς η κυβέρνηση φρόντισε να καταβάλει τον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων την Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, οι υγειονομικοί θα δουν το μισθό τους μετά το Πάσχα! 

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, έχουν «φτυσμένους τους ήρωες του υγειονομικού πολέμου» ενώ καταγγέλλει ότι 4.000 υγειονομικοί των νοσοκομείων που εργάζονται μέσω του ΟΑΕΔ, δεν έχουν λάβει ακόμα τον μισθό του Μαρτίου!

«Το Υπουργείο οικονομικών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι με κοινωνική ευαισθησία και έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού ενόψει Πάσχα με συντονισμένες ενέργειες προγραμματίσει την πληρωμή του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου αντί για 26 Απριλίου. Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ καθώς και οι εργαζόμενοι στις προνοιακές Μονάδες δημόσιοι υπάλληλοι όπως ενημερωθήκαμε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ότι θα πληρωθούμε τον μισθό μας κατόπιν της εορτής Πάσχα, στις 27 Απριλίου», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και σημειώνει ότι οι ήρωες με τις λευκές ποδιές θα φάνε… χειροκροτήματα.

«Έχουν φτυσμένους τους πολεμιστές, τους ήρωες του υγειονομικού πολέμου ακόμη και σε αυτό. Για τους υγειονομικούς των 850 ευρώ το μήνα δεν υπάρχει ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας, δεν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες. Δεν υπάρχει ακρίβεια. Δεν επιτρέπεται να γιορτάσουν Πάσχα. Θα φάμε χειροκροτήματα Ντροπή!».

Απλήρωτοι 4.000 στα νοσοκομεία

Όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος: «Οι 4.000 υγειονομικοί των νοσοκομείων που εργάζονται μέσω του ΟΑΕΔ δεν έλαβαν τον μισθό τους 15 Απριλίου (μισθός Μαρτίου) λόγω των ειδικών αργιών του ΕΥΡΩ που έχουν καθιερωθεί για τον εορτασμό του καθολικού Πάσχα όπως ειδοποιήθηκαν από τις τράπεζες.

Πού είναι εδώ η κοινωνική ευαισθησία του υπουργείου Οικονομικών τη στιγμή που οι συνάδελφοι δεν έχουν να φάνε;

Και βέβαια δεν ξεχνάμε τους 3.500 συναδέλφους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναστολή (το μέτρο της αναστολής αφορά 7.500 συναδέλφους) χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος και οκτώ μήνες είναι χωρίς μισθό και θα περάσουν μαύρο Πάσχα.

Τρεις από τους έξι υγειονομικούς σε αναστολή συνεχίζουν την απεργία πείνας. Οι άλλοι τρεις κατέρρευσαν. Θα κάνουν Πάσχα στα σκαλιά του υπουργείου υγείας. Αν αντέξουν. Τέτοια αναλγησία!» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This